От Калифорния до Вашингтон, от бряг до бряг, различни протести

...
От Калифорния до Вашингтон, от бряг до бряг, различни протести
Коментари Харесай

Това са 10-те най-скъпи протеста в американската история

От Калифорния до Вашингтон, от бряг до бряг, разнообразни митинги и протести несъзнателно и съзнателно водят до вреди. След като това се случи и прахът се утаи, кой заплаща сметката? От платформата HowMuch дават отговор на този въпрос. Изследванията демонстрират, че освен застрахователната промишленост покрива разноските, само че и данъкоплатците в Съединени американски щати.

От 60-те години на предишния век до през днешния ден гражданските вълнения са коствали милиарди на Съединените щати.

Разходите за вреди от цивилен вълнения през 60-те години възлизат на над 1 милиард $.

Само Лос Ънгълс, Калифорния е нанесъл малко под $2 милиарда разноски за вреди от цивилен вълнения от 1965 година до през днешния ден.

Най-разрушителните протести в Америка се случват в градове с огромно население.
 След митинг на туроператори и туристически сътрудници, страната им даде обещание 10 милиона лв. помощ
След митинг на туроператори и туристически сътрудници, страната им даде обещание 10 милиона лв. помощ

Фирмите от сектора ще могат да получат дотация в размер на 10% от оборота от предходната година

Графиката разглежда цената на протестите и гражданските вълнения през последния век. Данните идват от Института за застрахователна информация и са събрани от Axios. Той преглежда застрахователните загуби в застрахователната промишленост. Всичко над 25 милиона $ загуба се категоризира като злополука. Данните са поправени по отношение на инфлацията.
 Колаж на money.bg по данни на How Much
Колаж на money.bg по данни на How Much

Бунтовете и гражданските безредици могат да костват стотици милиони долари. Колкото по-дълго продължат, толкоз повече вреди нансят. Почти всички огромни протести и вълнения са свързани с политически катаклизми, като доста от тях са свързани с гражданските права. И въпреки всичко данните за застрахователите не включват неподадени искове, което значи, че тези числа не показват същинската стойност на вредите.

Протестите, свързани с Джордж Флойд, да вземем за пример, са разнообразни, тъй като са необятно публикувани и не са централизирани в един град или щат, което затруднява непосредствената оценка на същинската им цена. И въпреки всичко е евентуално да доближат $2 милиарда като изплатени застрахователни искове.
 Развитите страни понижиха задълженията си, като се изключи Съединени американски щати
Развитите страни понижиха задълженията си, като се изключи една

Общият държавен дълг в света понижа по отношение на началото на годината

Важно да се означи, че по-голямата част от митингите остават мирни. Освен това цената на застрахователните компенсации, свързани с цивилен безредици и протести, е по-малка от естествени бедствия като урагани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР