От Израелските отбранителни сили (IDF) наредиха на всички цивилни, които

...
От Израелските отбранителни сили (IDF) наредиха на всички цивилни, които
Коментари Харесай

Израел нареди пълна евакуация на цивилните от болница Ал-Шифа

От Израелските отбранителни сили (IDF) подредиха на всички цивилни, които се намират сега в медицинския комплекс Ал-Шифа в град Газа, да се изтеглят , с цел да избегнат въздушна офанзива, оповестиха през днешния ден от Al Jazeera.

По техни данни, поради тактиката на бомбардиране, която беше приложена върху болничното заведение и близката област, стремежът на IDF е за цялостно опустошение на центъра на града.

Междувременно от IDF прибавиха, че са виновни за гибелта на над 140 членове на Хамас, които са се укривали в болничното заведение. Допълнително, те оповестяват, че там са разкрили скривалища с оръжия и друго военно съоръжение.

Припомняме, че израелските сили започнаха. и задържаха десетки екстремисти. Два дни по-късно от израелската войска оповестиха, че са и задържали други 160 при нахлуване против болничното заведение.

Ал-Шифа беше най-голямото лечебно заведение в палестинския анклав преди войната, като в този момент е една от дребното лечебни заведения в северната част на Газа, които работят най-малко отчасти.

израелските военни за първи път откриха разнообразни командни пунктове на Хамас и входни точки в обширната мрежа от тунели, скрити под Ал-Шифа.
 Израел увери Съединени американски щати, че по Газа не пускат американски бомби
Израел увери Съединени американски щати, че по Газа не пускат американски бомби

Държавният департамент ще оцени до началото на май дали уверенията на Израел са достоверни и ще рапортува на Конгреса на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР