От Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по труда" оповестиха първите резултати

...
От Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по труда" оповестиха първите резултати
Коментари Харесай

Вижте какви са първите резултати от проверката в рудник "Ораново", където загина 55-годишен миньор

От Изпълнителна дирекция "Главна ревизия по труда " оповестиха първите резултати от инспекцията в рудник "Ораново ", където почина 55-годишен миньор, пред БНР.

Първоначалните данни от следствието сочат, че към 16.40 часа по уклон №2 са се движели четирима служащия, които са влизали в рудника. Единият от тях е и починалият Стефан Синяков. По същото време електровозчикът е правил маневрени интервенции с един от вагоните на горното равнище, като се е опитвал да обърне стрелката на релсовия път и да промени посоката на придвижване. Инспекторите прецизират, че бариерата е била вдигната, вагонът полита надолу и на 120-я метър удря 55-годишния газоизмервач. Другите трима служащи по знамение са останали невредими.

От събраната при инспекцията документи е видно, че всички служащи са минали на инструктаж за сигурност. Разследването на Инспекцията по труда и на прокуратурата продължава до цялостното изясняване на пропуските и аргументите, довели до тежкия случай със смъртен случай.

До късно през нощта минните инженери от Областната ревизия по труда в Кюстендил са били на оглед на мястото на злополуката, ревизирали са цялата документи по организацията на работа за деня, инструктажите и изискванията за сигурност, разпитвали са очевидци на нещастието.

Утре в 10.30 часа конференция ще даде кметът на община Симитли Апостол Апостолов. За БНР той удостовери, че от шест месеца подава сигнали до институциите за нередности във въгледобивното сдружение.

До края на деня се чака публична информация и от Дирекция "Национален строителен надзор " дали е правила инспекция на сигналите и какви са резултатите от нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР