От избирането му за временно изпълняващ функциите главен прокурор досега

...
От избирането му за временно изпълняващ функциите главен прокурор досега
Коментари Харесай

Сарафов предложил на ВСС да накаже 18 прокурори и следователи

От избирането му за краткотрайно изпълняващ функционалностите основен прокурор до момента Борислав Сарафов е предложил на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да образува дисциплинарни производства против 18 прокурори и следователи. Данните изнесе самият Сарафов по време на постоянното съвещание на съвета, съобщи БНР.

Сред препоръчаните за санкции са административният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и прокурор Стефан Христов, който до края на юли работеше по прекратеното във вторник следствие " Барселонагейт ".

Неритмична работа и редовно закъснение на преписки и каузи против магистрати, лица с имунитет и членове на Министерския съвет са аргументите за поисканите наказания за 18-те магистрати, изясни Сарафов.

Общо 7 досъдебни производства, инспекции и прокурорски преписки са формирани по отношение на следствието, станало известно като " Осемте джуджета ". А поради откритите нарушавания е направено предложение за налагане на дисциплинарни санкции на седем прокурори и следователи.

Представянето на резултатите от проверките и инспекциите, назначени от него след избирането му от прокурорската гилдия, Сарафов стартира с констатацията, че е заварил тежко завещание от Иван Гешев, чийто мандат през юни правосъдните кадровици прекратиха предварително. 

" Доста систематични неточности са били позволени, които в този момент се постанова да се поправят ", сподели Сарафов, по думите, на който " обществото чака дейна работа, а не безучастие ". 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР