От Института за пътна безопасност поискали от премиера Кирил Петков

...
От Института за пътна безопасност поискали от премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Премиерът отказа одит на пътищата, защото е „политически неприемливо“

От Института за пътна сигурност поискали от премиера Кирил Петков интернационален одит на положението на пътищата. Той обаче отказал с довода, че е „ политически недопустимо “. Това описа Богдан Милчев от Института пред bTV.

„ Този одит щеше да потвърди, че пътищата ни са некачествени и убиват. Отговорът беше, че е „ политически недопустимо “. Този одит щеше да върне милиарди от строителните компании и тогава тези милиарди нямаше да отидат в политическите каси, а за пътищата ни “, сподели още Милчев.

По думите му битката с войната по пътищата е с голяма хранителна верига от полиция, застрахователи и доста други, за които не е рентабилно тя да намалее.

„ Тази хранителна верига в този момент за следващ път ще ме разпъне на кръст. Ние сме сами пред тях до момента в който не се появи държавно управление, което да е подготвени да се бори с тази верига “, съобщи прочувствено Милчев. Той добави, че по тематиката е разговарял с общо 7 държавни управления и четирима министър председатели, само че нито един от тях не е положил нужните старания войната по пътищата да спре.

„ Това не е борба, която аз да повеждам за някой. Това е моят живот. Няма да се уморя да притеснявам тези министър председатели и политици, до момента в който в действителност не прекъснем и не унищожим тази хранителна верига “, съобщи Богдан Милчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР