От инспекцията по труда във Враца са наложили 14 акта

...
От инспекцията по труда във Враца са наложили 14 акта
Коментари Харесай

Удариха с актове за 28 бона некоректни врачански шефове

От инспекцията по труда във Враца са наложили 14 акта за сумата от 28 000 лв. на неточни работодатели, научи организация BulNews. Глобите са за месец март.
През отчетния интервал активността на дирекцията е била ориентирана към решение на получените тъжби и сигнали. Инспекторите са направили и надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, свързани с ограничението на разпространяването на ковид COVID-19, за което има издадена и Заповед на министъра на труда и обществената политика.
Проверени са 74 предприятия в разнообразни сфери на стопанската система, като в 7 от тях инспекторите са влезнали за първи път. Установено е едно работещо малолетно лице. През март месец са осъществени 8 взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, 11 с Национален осигурителен институт и 6 с Национална агенция за приходите.
Общият брой на установените нарушавания са 252, като от тях няма неизпълнени наставления.
В резултат на осъществения надзор през интервала, за премахване на установените нарушавания, инспекторите по труда са съставили наложителни 238 наложителни наставления. В едно от тестваните предприятия са спрели от работа една машина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР