От Инспектората на Висшия съдебен съвет че органът е бездействал“

...
От Инспектората на Висшия съдебен съвет че органът е бездействал“
Коментари Харесай

Инспекторите на ВСС към Пеевски: Свършили сме работата, за която имаме правомощия

От Инспектората на Висшия правосъден съвет че органът е „ бездействал “ по случая „ Дебора “ в Стара Загора, който отприщи публично неодобрение против домашното принуждение.

От Инспектората напомнят, че Пеевски ги е сезирал по проблема с нарязаното 18-годишно момиче на 31 юли и незабавно сигналът му е бил разпределен на контрольор. На 7 август стартира и инспекция по какъв начин е формирано, придвижването и приключването на делото за мярката за неотклонение на обвинявания Георги Георгиев. Точно стартирането му от ареста от Окръжния съд с мотив, че породената телесна щета е лека, подсилен и от прокуратурата, взриви публичното неодобрение.

При почналата инспекция инспекторите са открили, че делото се е движило в период и е било разпределяно на инцидентен принцип.

В позицията се показва още, че Инспекторатът няма пълномощия да преценя правилността и законосъобразността на правосъдните актове, за което упорства Делян Пеевски. Затова органът е предложил на Апелативния съд в Пловдив да ревизира по какъв начин окръжните съдилища в региона преглеждат и вземат решение делата за ограничения за неотклонение при проблеми с телесни повреди. Съдът има 3 месеца период да извърши тази инспекция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР