От Инфекциозна болница изписват 91-годишна жена, която е била приета

...
От Инфекциозна болница изписват 91-годишна жена, която е била приета
Коментари Харесай

У нас: 91-годишна пребори вируса

От Инфекциозна болница изписват 91-годишна жена, която е била призната в доста тежко положение с ковид. При нея той е изчистен, без да се употребяват специфични противовурисни лекарства. За да се отстранен спорните данни към тези медикаменти, СЗО ще проучва най-тежките случаи в няколко огромни европейски страни.

" При нея има много съпътстващи болести като артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, хронична артериална непълнота на крайниците. Жената е и с ампутиран десен крайник ", изясни пред Българска национална телевизия доктор Тома Томов, шеф Първо детско поделение в СБАИПБ " Проф. Иван Киров ". С толкоз доста хронични болести, лекарите изключили противовирусните лекарства, атакували бронхопневмонията с двойна антибиотична терапия. И като по знамение не се стигнало до апаратно дишане

" Имаше един рисков миг, при който мислехме и по този въпрос, само че за наша наслада не стигнахме до този стадий ", добави той. Наясно с целия международен опит до този миг, приложили най-високите стандарти в лекуването на инфекциозни болести, лекарите въпреки всичко изясняват триумфа си с друго. " Тя е жена със мощен дух. Много е значимо в една такава сигуация човек да не губи убеденост, че ще се оправи. Това оказва помощ неимоверно. Ние се учим с всеки пациент, който минава през нашата болница ", сподели още доктор Томов.

За първи път опитните инфекционисти се сблъскват с толкоз доста сковаващ боязън. Затова, наред с медикаментозното лекуване, влагат доста старания да успокояват и да вдъхват кураж на болните си. Важна терапия, изключително когато пациентите са възрастни и с доста съпътстващи болести.

В инфекциозна болница имат голям опит в лекуването на заболели с вируса на СПИН и са от дребното, които са по-умели и смели в потреблението на медикаменти против ХИВ, които оказват помощ и при COVID-19. Въпреки това наблюдават извънредно деликатно по какъв начин се развива програмата " Солидарност ", оповестена от СЗО. " Идеята е оптимално бързо да се наберат пациенти с ковид, и то с тежка форма на ковид, и са включени страните с повече на брой пациенти ", разяснява доктор Нина Янчева, дм, началник-отделение за добита имунна непълнота, СБАЛИПБ " Проф. Иван Киров ".

Програмата на СЗО е първи опит в цялата история на медицината да се обединят данните на всички, с цел да може да се направи задоволително тъкмо клинично изследване за действието на някои от наличните противовирусни лекарства против СПИН, Ебола, Хепатит С и малария, които са посочили резултат и при COVID-19. " Тъй като досега има доста клинични изследвания, само че се счита, че има незадоволително пациенти включени, пък няма контролни групи, а и данните от тези групи са много спорни ", сподели още доктор Янчева.

В Инфекциозна болница също ще споделят опита си с медикаментите против ХИВ с сътрудници от други лечебни заведения у нас. В целия свят, както в никакъв случай до този миг, са регистрирани стотици клинични изследвания на към този момент съществуващи лекарства. Всички са мобилизирани да уточняват терапиите със старите и налични лекарства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР