От Холидей БГ Тур“ издали четири ваучера, но връзката с

...
От Холидей БГ Тур“ издали четири ваучера, но връзката с
Коментари Харесай

Семейство плати 2050 лева за провалена екскурзия, туроператор от Бургас отказва да върне парите

От „ Холидей БГ Тур “ издали четири ваучера, само че връзката с компанията прекъснали и не могло да ги употребява

Семейство от София заплати 2050 лв. капаро за екскурзия, която обаче се провалила поради коронавирусната пандемия. Пред бТВ  потърпевшата Ивет Атанасова описа по какъв начин откакто се разрушила фантазията й да посети Франция и Италия през 2020 година, туроператор от Бургас отказал да върне парите.

„ Екскурзията трябваше да бъде надлежно до пет страни: Австрия, Германия, Франция, Швейцария и Италия от интервала от 12 до 20 април 2020 година. Цялата екскурзия излизаше над 5000 лв.. Капарото е в размер на 2050 лв.. Парите внесохме по банков път “, прибавя тя.

Капарото е платено на туроператора от Бургас „ Холидей БГ Тур “. По това време Европа е в локдаун, само че от компанията желаят цялостната сума на екскурзията. Семейството взема решение да остане в България и търси компанията, с цел да си вземе капарото.

„ Издадоха четири ваучера на стойност 512 лв. всеки с годност 31 декември 2022 година. Казаха, че нямаме различен вид, с изключение на да приемем и по този метод те ни завързаха ръцете “, добавя Ивет.

След ваучерите връзката с компанията прекъсва и даже и да желаят - не могат да ги употребяват.

Проверка на бТВ в Търговския указател демонстрира, че компанията " Холидей БГ Тур " е със седалище в Бургас и необятна палитра от действия – от покупка и продажба на артикули до туристически услуги. Съдружници са Димитрина Димитрова и Пролетина Проданова.

Въпреки всичко компанията е неоткриваема на посочените адреси на в Бургас, а и съседи не знаят за нея.

От Регионалната туристическа камара в Бургас удостоверяват, че турагенциите са свързани със уеб страницата away.bg.

„ Нито една от компаниите – „ Холидей бг “, „ Престиж vip “ или „ Маджико Виаджо “ – новата, която в действителност дава отговор на уеб страницата away.bg, компанията с лиценз е Маджико Виаджо, не са член на камерата. Оплаквания има доста. Чували сме и за отговорности към потребителите, само че не е член на Камарата, няма по какъв начин и да бъде “, изясни Ивелина Пулева от Бургаска районна туристическа камара.

От Министерството на туризма изясняват, че има сигнали против туроператера, които са изпратени до КЗП и Агенцията за държавна финансова ревизия.

„ В този случай ние нямаме информация за че компанията е неоткриваема. Получаваме я от вас. Ще предприемем дейности по сезиране на органите на Министерство на вътрешните работи за разкриване на лицето “, уточни Елеонора Младенова, шеф на отдел „ Регулаторни механизми в туристическите действия “ към МТ.

Така съдът остава последната вяра на семейство Атанасови да си върне назад парите за екскурзията, останала единствено на хартия.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР