От гръмотевици се запалва много лесно пожар. Друга причина за

...
От гръмотевици се запалва много лесно пожар. Друга причина за
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев разкри какво време ни очаква през уикенда, наложи смехотворна забрана и...

От гръмотевици се възпламенява доста елементарно пожар. Друга причина за пожара може да е дъното на занимателен буркан. Стъклото в такова време е пагубно да стои измежду природата. Баба Гичка да намерения малко, пред да си варите бурканите. Последния вид е тенденциозен палеж от човек. Не виждам обаче за какво това да се е случило. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " климатологът Георги Рачев по отношение на пожара в Кресна, добавяйки че в действителност гасенето в този район е доста мъчно, напряко невероятно. " Климатичните условия подготвят за пожари. Днес в този регион преваляванията няма да са доста. Надявам се да не сме прави да паднат повече. Вятърът през днешния ден малко ще стихне, а той е доста сериозен детайл от горските пожари. Днес следобяд настава по-хладно време ", сподели той.

Очаква ни топла есен. Днес следобяд ще е малко по-хладно. Времето се оправя. През уикенда градусите ще бъдат 35-36 ", предвижда климатологът.
„ Целият септември ще бъде топъл и относително сух”, увери Рачев. И добави, че живакът в термометрите през идващите седмици ще доближава 1-2 градуса над нормалните за сезона.

Рачев разяснява и бедствието, връхлетяло Съединени американски щати през последните дни. Ураганът „ Харви”, който взе жертви и безусловно потопи Хюстън под вода, щял да вилнее още 2-3 дни. За миналите към 50 часа е паднал толкоз дъжд, колкото нормално вали за цяла година.

За съпоставяне преваляванията в Хюстън се равнявали на два пъти годишните превалявания за София.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР