От гражданскoто движение "Спаси София" влизат в надпреварата за кметското

...
От гражданскoто движение "Спаси София" влизат в надпреварата за кметското
Коментари Харесай

Няма как да си граждански кандидат, щом те подкрепя една плеяда партии

От гражданскoто придвижване "Спаси София " влизат в конкуренцията за кметското място с предизборната стратегия "План за София ", която съдържа 300 страници и 500 ограничения. Това разгласи водачът на придвижването и претендент за кмет Борис Бонев преди регистрацията в Общинската изборна комисия.

"Спаси София " внася над 7 200 подписа, събрани от жителите за по-малко от седмица. Сред главните цели в програмата са мобилен град, в който хората да се придвижват обикновено и елементарно, построяването на паркинги, новаторски ограничения против презастрояването (обособяване на нов квартал), ремонт на междублоковите пространства и възстановяване на градската среда, безкомпромисни ограничения за чист въздух, намерено ръководство без корупция. По думите на Бонев придвижването има едно преимущество - в продължение на 10 години работи със Столичната община. Той посочи, че няма по какъв начин да твърдиш, че си цивилен претендент, щом си подсилен от "една плеяда партии ". "Ние сме гласа на всички жители по този начин, както сме били през всичките 10 години ", акцентира Бонев. И уточни, че нито една партия в общинския съвет няма да има болшинство.

Кандидат-кметът прикани Манолова, Фандъкова и проектант Борислав Игнатов на спор за проблемите на София.

По тематиката за сметопочистването, довело до спор сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, Бонев съобщи, че е много необичайно една година преди приключването на контракта да се бърза с публичната поръчка. Аргументът му е, че ще се чака забавена правосъдна процедура по обжалването.

От "Спаси София " чакат и резултатите от съда по сигнал против ремонта на "Граф Игнатиев ". Бонев чака да има последици за позволените нарушавания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР