От гражданската платформа Изправи се.БГ организираха флашмоб пред районната администрация

...
От гражданската платформа Изправи се.БГ организираха флашмоб пред районната администрация
Коментари Харесай

Мая Манолова обвини управляващите във фашизъм

От гражданската платформа Изправи се.БГ проведоха флашмоб пред районната администрация на „ Средец “ , Столичната община и регионалната администрация на гр. София в символ на митинг против нарязването на Паметника на Съветската войска .

„ Тук сме, с цел да изкрещим, че ни ръководят нови фашисти. Защото е фашизъм да рушиш монументи, да мачкаш всеки, който има друго мнение, да пренаписваш историята, да малтретираш медиите, да сееш ненавист в обществото. Никой български жител няма право да си затваря очите и да си мисли, че не се отнася до него, тъй като скоро ще си напомним думите на немския просветител Мартин Нимьолер: „ Когато пристигнаха за комунистите, аз мълчах, тъй като не бях болшевик. Когато пристигнаха за социалдемократите, аз мълчах, тъй като не бях социалдемократ. Когато пристигнаха за профсъюзите, аз още веднъж мълчах, тъй като не членувах в синдикат. Когато пристигнаха за евреите, аз мълчах, не бях евреин. Когато пристигнаха за мен, към този момент не бяха останали хора, които да ме защитят. “

Това съобщи ръководителят на Изправи се.БГ Мая Манолова пред районната администрация на „ Средец “ във връзка премахването на Паметника на Съветската войска. По нейни думи честните хора, демократите нямат право да разрешават на това ново фашистко ръководство да продължава да се гаври с българските жители и с българската история .

Относно заведеното от гражданската платформа Изправи се.БГ дело за неотложно преустановяване на нарязването на Паметника на Съветската войска Манолова разкри, че еднодневният период на регионалната администрация към този момент е изминал, а досега към момента няма никакви показани доказателства от страна на регионалния шеф за основанието, на което унищожава паметника. По думи на Манолова, в случай че такива няма показани до края на днешния ден, съдът ще се разпореди неотложно за прекратяване на противозаконните вандалски дейности на длъжностни лица от регионалната администрация.

„ Чухме през вчерашния ден, че регионалната шефка е щяла да показа документите. Ако всичко беше законно и както се споделя, в случай че всичко ѝ беше тъкмо, документите към този момент трябваше да са в съда, а не да ги създават и антидатират постфактум. Вече паметникът е на практика погубен. В същото време евентуално сега се фабрикуват документи, които да оправдаят незаконното държание на длъжностни лица. Защото да унищожаваш културно-историческо завещание без всякакво законово съображение, е наказуемо и съгласно Наказателния кодекс “ , съобщи Манолова и добави, че отговорност ще носят всички, забъркани в демонтирането на паметника: и Борисов, и доближените му, които извадиха предлагането на Демократична България в предния общински съвет, и кметът Терзиев, и районният кмет Трайчо Трайков, и партиите от сглобката ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР