От гражданската инициатива Поход за Семейството призоваха държавните институции да

...
От гражданската инициатива Поход за Семейството призоваха държавните институции да
Коментари Харесай

Призив за спиране на билбордовете „Няма страшно. Това е просто любов“

От гражданската самодейност " Поход за Семейството " приканиха държавните институции да се намесят и спрат билбордовете от акцията " Няма ужасно. Това е просто обич ", която провокира вълна от отрицателни реакции през миналата седмица със фотоси на еднополови двойки на фона на известни публични здания. От организацията започнаха и събирането на подписи в интернет против хомосексуалната агитация на публични места. В петицията се споделя, че акция като тази е противоконституционна и основава публично напрежение, разделяне и спорове.

 
Наличието на билбордове с хомосексуална агитация по улиците у нас може да влияе върху душeвността и настройките на децата и нарушава конституционното право на родителите да задават ценностната им система. Така Нели Тончева от " Поход за фамилията " в Бургас аргументира инициираната петиция против акцията на гей-организации, която се организира в София, Пловдив, Варна и Бургас.
 
По думите й близо 80 % от българското население е хетеросексуално и избира да възпитава идващите генерации в тази тенденция: " Ако ЛГТБ организациите имат нарушени права, мястото, където те да се борят за тях, са институции като съд и други сходни, където се третира въпросът с други възрастни ".

-->
 
На фона на отрицателните реакции в обществените мрежи и събраните досега над 700 подписа в поддръжка на петицията, Нели Тончева не счита, че болшинството от българите са хомофоби. Според нея хората реагират с яд и неспокойствие, тъй като считат, че се прекрачва невидимата граница на търпимостта: " Бих споделила, че българинът пословично е доста търпелив и толерантен човек, досега, в който не бъдат наранени децата му. Най-милото на човек са децата му, няма по какъв начин да не реагира с раздразнени страсти. Затова не приказваме за ненавист към другия, а приказваме за реакция на отбрана и опозиция против опита на ЛГТБ деятелите да наложат като норма и нормалност своята полова ориентировка, която е изключение от нормата и нормалността ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР