От Google съобщиха важна новина за своите потребители.Гугъл предупреди милиардите

...
От Google съобщиха важна новина за своите потребители.Гугъл предупреди милиардите
Коментари Харесай

Хакнаха браузър на Гугъл

От Гугъл оповестиха значима вест за своите консуматори.

" Google " предизвести милиардите си консуматори, че браузърът й " Хром " е бил хакнат.

Технологичната компания към този момент пуска актуализация в границите на идващите няколко дни, с цел да поправя грешките, които засягат Windows, macOS и Linus, съгласно изказването й.

Хакерите са разкрили 30 нови пропуща в отбраните на " Google " - седем, от които съставляват висока опасност за потребителите, предава " Дейли мейл ".

Все още не е ясно от кое място е пристигнала офанзивата и дали действително е засегнала някои от потребителите.

Актуализация на браузърите е допустима ръчно посредством функционалностите за настройки, само че " Хром " автоматизирано ще направи такава в границите на няколко дни.

От " Google " неотдавна оповестиха за възходящ брой хакерски офанзиви към " Хром " и други браузъри. 

Ново изследване демонстрира, че потребителските пароли към този момент не са толкоз мощни, за колкото се считаха в миналото. Специалистите означават, че всичко с до 6 знака, без значение дали измежду тях участват числа или букви, може да се разбие незабавно. Същото се отнася и до по-дълги пароли от 7 или 8 знака, само че формирани единствено от числа или дребни букви.

Всъщност всички те могат да бъдат отгатнати за към 39 минути съгласно американската компания за киберсигурност Hive Systems, основана в Ричмънд, Вирджиния.

От друга страна вид паролата ни да не бъде разрушена в идващите 438 трилиона години, е да използваме 18 знака, измежду които числа, основни и дребни букви, както и други знаци, написа ruse24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР