От години - дори десетилетия - слушаме, че е възможно

...
От години - дори десетилетия - слушаме, че е възможно
Коментари Харесай

Бихте ли правили секс с робот? Над 40% отговарят положително

От години - даже десетилетия - слушаме, че е допустимо роботите и изкуственият разсъдък един ден да заемат работата ни и може би даже ще ръководят човечеството. Но дали те ще заменят също и нашите сътрудници? Според скорошно изследване на производителя на чатбот Tidio, доста хора са отворени за опцията.

В изследване измежду над 1200 души Tidio откри, че почти 42% от интервюираните са удостоверили, че биха правили секс с робот, оповестява уеб сайтът за софтуерни вести TechSpot. Мъжете са по-възприемчиви към концепцията за фамилиарност с умна машина, като 48% споделят, че биха взели участие в сексуален акт с хуманоиден робот.

Само 33% от дамите са дали отговор по същия метод.

Въпреки това единствено 39% считат, че биха могли да имат романтична връзка или да се влюбят в хуманоиден артикул на изкуствения разсъдък. От мъжете 43%  биха взели участие в нещо сходно, което за следващ път демонстрира, че дамите сме по-склонни да се обвържем прочувствено, а мъжете - полово. 


Неслучайно компанията RealDoll създава единствено женски секс роботи към този момент.
Тенденцията във усещанията за изкуствен интелект, която се отразява в цялото изследване, сочи, че мъжете са два пъти по-склонни да се доверяват на изкуствения разсъдък от дамите - в това число позволявайки на робот да ги оперира или да образова децата им.

Разглеждайки други обстановки, в които изкуственият разсъдък (AI) би бил добре пристигнал, цели 78% от интервюираните декларират, че биха били съгласни, в случай че робот с AI почисти къщата си. По същия метод 70% няма да имат проблем с робот, приготвящ храната им, а 68% биха разрешили на AI да възнамерява бюджета и да се занимава с данъците им.

Какво ще кажете за по-рискови задания? От интервюираните 52% са споделили, че ще разрешат на робот с изкуствен интелект да извърши интервенция върху тях, а 57% биха били спокойни с AI, който управлява трафика на самолетните компании. Освен това 60% биха приветствали самоуправляващо се такси по време на натоварен трафик.

Цели 54% пък биха разрешили на AI да взема решения по отношение на стопанската система на страната.

Що се отнася до стопанската система и работните места, 63% от интервюираните споделят, че ще бъдат сменени касиерите, следвани от водачите (51%) и преводачите (42%).

Робосексуалност

Терминът, придобил известност от анимационния сериал Futurama, ясно приказва самичък за себе си. Оказва се, че секс роботите се демонстрират все по-категорично на пазара. Д-р Дейвид Леви, създател на Международния конгрес за обич и секс с роботи, по-рано този месец сподели пред Daily Star, че откакто роботите съумеят да приказват и слушат като хората, те ще бъдат налични за сантиментални връзки.

Someone needs to top off her glass don't you think? Who's up for the job? #realdoll#lovedoll#ai#anitwtpic.twitter.com/MpjI4aVvYj
— RealDoll (@AbyssCreations) August 17, 2021
" Има хора, които изпитват обич към своите секс кукли, тъй че мисля, че има капацитет огромно количество хора да се влюбят в секс роботи, само че технологията към момента не е налице ", сподели доктор Леви и продължи:  " Почти съм уверен, че до 2050 година ще има програмен продукт, посредством който да може да се водят диалози, които ще бъдат толкоз положителни, колкото човек може да има с различен човек. "

 
Запознайте се с Грейс, свръхреалният робот здравна сестра
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР