От години Даниела очаква този миг. Дали ще изиграе добре

...
От години Даниела очаква този миг. Дали ще изиграе добре
Коментари Харесай

Часът за разплата винаги идва


От години Даниела чака този момент. Дали ще изиграе добре сцената, която толкоз пъти си е представяла?

Като хипнотизирана тя се опира на рамката на вратата, която води към огромната празнична зала. Десетата годишнина на Спортния клуб е събрала доста хора. Но Даниела вижда единствено татуировката на тила на един мъж, седнал наоколо. Сърцето й се блъска в гърдите, цялото й тяло трепери, в главата й бушува стихия. Тя преплита пръстите на ръцете си в опит да овладее вълнението си. Хайде, да не се предава таман в този момент, би трябвало бързо да се съвземе и да направи тези няколко крачки към него. След толкоз доста дни и нощи, след толкоз доста години, в които си е представяла тази сцена, тя е длъжна да реализира проекта си. Освен това не трябва да разочарова Одил, собственичката на Клуба и нейна другарка, която я е уведомила за наличието му тук довечера измежду формалните посетители. Одил и брачният партньор й постоянно са я подкрепяли и изслушвали, поради тях също Даниела не може да бъде нерешителна. Ами Марта? Само при мисълта за щерка й я обгръща непобедимата мощ на лъвица.

„ Следвай реда на нещата. Първо ревизира дали в действителност е той, човек в никакъв случай не знае ”, си мисли Даниела, до момента в който се насочва към бюфета. Мъжът в полезрението й отмята обратно глава, несъмнено се смее. Обграден е от най-хубавите гостенки на празненството. Всяка, без значение от възрастта си, се старае да притегли вниманието му. „ Няма подозрение, той е ”, заключава Даниела със сгънат корем.

В голямото огледало на стената Даниела съзира силуета си и решителната си походка. Едва се разпознава. „ Ако ме види отнякъде Марта, няма да повярва на очите си... ” Марта, нейното ангелче, нейната скъпа любов... За щастието й Даниела би дала живота си. Не минава и ден, без двете да се чуят по телефона и Даниела да зададе неизменимия въпрос „ Всичко наред ли е? ” със зле скрито безпокойствие.

Тази вечер за огромния театър Даниела е неотразима. Светлите кичури в косите озаряват лицето й, загорелият й загар излъчва жизнеспособност. А прилепналата й рокля на цветя, кораловото червило и очната линия й придават чара на звезда на италианското кино от шейсетте години. Погледите, които мъжете насочат към нея, недвусмислено я твърдят в постигнатия резултат. Време е за деяние!

Да, това е той. Малко е стар, само че е от мъжете, които знаят по какъв начин да употребяват даже бръчките си, с цел да очароват дамите. Очевидно спортува, пази диета и посещава разкрасителни салони. Ръцете му са безупречно поддържани, на китката му има първокласен часовник. Сините му очи са запазили блясъка си, а усмивката му е все по този начин неустоима.

Щом съзира Даниела, стопира да приказва и задържа погледа си върху нея. Тя е по усета му, а също така излиза наяве, че не я е познал. При първите звуци на започващата салса, той към този момент е до нея:

– Нали няма да ми откажете да партнирам за този танц на най-хубавата жена на празненството?

Даниела се усмихва благо и се оставя в ръцете му. Изминалите години не са лишили нищо от неговата грациозност, нито от вълнуващия тембър на гласа му:

– Не се показах, Марк Бодрон.

– Марлен Давид дава отговор Даниела и сама не има вяра, че е способна по този начин ловко да лъже, произнасяйки първото име, което й хрумва.

– Спортистка ли сте?

– Не, поканиха ме другари, които членуват в Клуба. Аз пребивавам в Париж.

– Бях сигурен. Прекалено шикозна сте за тази провинция.

Даниела ненавижда неговия надменен звук. За кого се мисли той?

– А вие членувате ли в Клуба?

– Не, бях един от основателите му, само че управлявам личен клуб. Подбирам млади състезатели и ги приготвям да станат първенци. Никога ли не сте чували името ми? Често ме канят по малките екрани за изявленията.

– О, да, несъмнено, какъв брой съм разсеяна! Марк Бодрон! Вашата специалност несъмнено е доста завладяваща. Голяма отговорност лежи на плещите ви... За благополучие те наподобяват солидни.

Комплиментът улучва в десятката. Марк се изчервява от наслаждение.

– Странно, като ви видях, си помислих, че към този момент сме се срещали.

– Невъзможно, за първи път пристигам в града ви.

– Така ли? Лицето ви ми приказва нещо.

– Вие срещате толкоз доста хора, несъмнено наподобявам на някого...

– Нима има друга толкоз привлекателна жена на планетата?

Поседните думи на Бодрон изпълват Даниела с ненавист, само че тя съумява да се овладее. Важното е да реализира проекта си. Толкова е чакала този момент.

Тя към този момент знае, че на половина е съумяла – той е нейната плячка, тя е хищникът. Плячката към този момент е в мрежите й. Даниела поглежда дискретно часовника си, леко въздъхва и му прошепва:

– Тук стана много задушно. Не желаете ли да се поразходим?

Гласът му в този момент звучи буйно:

– А за какво да не изпием по чаша в хотелската ви стая?

– Или у вас? Хотелът ми не е нищо изключително.

– Чудесно би било, само че пребивавам надалеч, а колата ми е блокирана на паркинга от другите коли. Даниела сдържа гнева си. Тя чудесно знае, че къщата му е на две крачки от тук, само че в нея са децата и брачната половинка му.

Двамата пресичат тълпата в залата. Одил, проследила цялата сцена, прави знак на Даниела, която й отвръща с намигане.

Едва напуснали постройката, и Даниела се нахвърля да го целува. Той се отдръпва пламенно.

– Непредпазлива сте!

– Защо, какво има? И дано си приказваме на „ ти ”.

– Извини ме, само че съм малко нервозен. Под стрес съм, разбираш ли, постоянно в придвижване, с отговорности...

– Разбирам те, скъпи.

– Да вървим в хотела ти, а?

– Да, да повървим пешком, толкоз е сантиментално.

Даниела се пробва да го поведе около неговата къща, само че той я отклонява по различен път. Все отново тя е спокойна. Само след 10 минути Одил и мъжът й също ще бъдат в нейния хотел.

Двамата към този момент са пред вратата на стаята й. Даниела му подарява най-пламенната си целувка и пъха ключа в ключалката.

– Подлудяваш ме – шепне Марк, до момента в който се пробва да разкопчае ципа на роклята й.

– И ти ме подлудяваш! Нека да заключа, може да се появи някой, който познаваш.

– Когото познавам? Какво приказваш? Гласът ти звучи необичайно...

Тя заключва вратата от вътрешната страна и възпламенява лампата. Марк надава зов.

Целите стени на хотелската стая са покрити с огромни фотоси на госпожица, облечена в екип за тенис.

– Познаваш ли я? – пита Даниела с впит в очите му взор. – Това е Марта, щерка ми. Това име нещо да ти приказва?

– Струва ми се, че да...

– Струва ти се? Цели 10 години тя се пробва да не помни своя треньор и ръцете му, които я опипват. Сега ще си платиш! Всички ще схванат какво си направил!

Даниела крещи и го блъска с юмруци в гърдите.

– Недей! Имам жена и деца.

– Жал ми е за тях. Ще съсипеш и техния живот, както унищожи живота на щерка ми. Сега, Марк Бодрон, ще би трябвало всичко да разкажете както е било. И не се опитвайте да бягате!

Даниела натиска копчето на диктофона, който бързо е извадила от чантата си.

– Но аз...

– Признавате ли, че сте направили полова експанзия против щерка ми?

Облегнат на стената, изцяло комплициран, той прошепва:

– Да.

След малко на вратата се почуква. Това са Одил и брачният партньор й.

Даниела им отваря и споделя:

– Имам признанието му, отиваме в полицията.

– Няма потребност, служителите на реда са към този момент тук.

Думите към този момент са непотребни. Съзнанието на Даниела е обладано от една единствена мисъл: „ Марта, детето ми... ”
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР