От гледна точка на рационалността и интереса на страната не

...
От гледна точка на рационалността и интереса на страната не
Коментари Харесай

Христо Иванов: Допускам, че още има възможност за съставяне на правителство

От позиция на рационалността и интереса на страната не виждам спънка за това – макар недоверието и  че някой се е обидил “, сподели в изявление за БНР ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Хората не желаят да ги занимаваме със себе си. Това не е тв риалити, в което забавляваме хората със личните си усещания. Като се нацупим – на си ти кукличките, дай си ми парцалките, какъв проблем решаваме? “, риторично попита Иванов.

Той още веднъж разяснява огласения запис от работната среща на парламентарната група в „ Демократична България “ в петък, провокирал гневната реакция на Слави Трифонов и „ ИТН “. Иванов изрази неудемие, че ПГ на Има Такъв Народ желае да се самоубие, единствено тъй като техният водач, който не взе участие в процесите по сформиране на кабинет, а единствено някой върви да го осведоми, тъй като се обидил, е подготвен да хвърли страната в рецесия.

Иванов подсети, че „ Демократична България “ сама е разгласила целия видеозапис и стенограма от петъчната среща на парламентарната група, с цел да се види, че няма никакво задкулисие и разлика сред общественото държание и диалозите, които водят между тях той и сътрудниците му в работен проект. На упреците на ГЕРБ, че на тази среща не са обсъждани огромни тематики като инфлацията, Иванов отвърна, че тя не е партиен конгрес, а трета подред за седмицата среща, в която той рапортува развиването по договарянията от последните часове, излага обстоятелства и прибавя собствен разбор, само че решенията се вземат не еднолично, а групово.

Христо Иванов обаче открива и причинност в държанието на Има Такъв Народ. „ Поне за четвърти път Слави Трифонов докарва нещата до безспорен срив, това е добре открита наклонност и не обслужва никого другиго с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Трифонов бил видял някакво двуличие – и какво от това, като отидем на избори, ще ни излекува от двуличие ли, това са тотални инфалтинщини, все едно сме в пети клас “, сподели водачът на „ Да, България “.

Той е уверен, че гласоподавателите му към този момент схващат, че Има Такъв Народ не е антисистемна, радикална партия. И надали ще одобряват да похарчим още 80 млн. лева за избори и да хвърлим страната в рецесия.

„ Не можем да хвърлим страната в безпорядък. „ Демократична България “ е безусловно подготвена да се яви на избори, въпросът е какво значи това за страната. Сега би трябвало да осигурим енергийния баланс за зимата. Вместо да се погрижим за защитата и сигурността ни, за подготовката на идващия бюджет, с цел да се оправим със задаващата се застоялост, идваща от войната, ще отидем в предизборна акция, в която ще се чепкаме за цялостни нелепости и ще пропуснем този значим интервал “, предизвести Иванов.

За държанието на Има Такъв Народ Христо Иванов изрече и друго съмнение: „ Или те са тотално несъответстващи, или са инструмент да се потвърди, че тя не може да роди никаква опция на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Движение за права и свободи дават сигнал, че са подготвени да се радикализират, тъй като са отвън властта, а КПКОНПИ ще ги отреже от корупционното изразходване на властта. Очевидно една реформирана КПКОНПИ отпред с Бойко Рашков няма да им го разреши “.

Съпредседателят на Демократична България съобщи, че в началото групировката му е имала по-различна концепция за профила на индивида, който да оглави КПКОНПИ – той да е малко по-професионален и политически безпристрастен. „ Но като виждам реакциите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, очевидно не е записът казусът, а Рашков е доста подобаващ за поста, тъй като с непримиримата си и твърда позиция ги плаши “, сподели Иванов.

Лидерът на ПГ на Демократична България подсети, че третият мандат по конституция е спешен и обезпечава по-дълго време за сформиране на кабинет – съставянето на държавното управление на Сергей Станишев през 2005 година е лишило 40 дни. „ За страната е по-добре да се опитаме да избегнем избори, с цел да не изгубим тези месеци за подготовка против рецесията. Съставянето на държавно управление и решаването на казуса с КЕВР изисква повече време “, сподели Христо Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР