От Германската футболна федерация признаха, че е трябвало да бъде

...
От Германската футболна федерация признаха, че е трябвало да бъде
Коментари Харесай

Съдиите признаха: Борусия беше ощетен

От Германската футболна федерация признаха, че е трябвало да бъде отсъдена дузпа за Борусия (Дортмунд) в мача с Бохум (1:1) от Бундеслигата, игран в петък.

В 65-ата минута на срещата нападателят на отбора от Дортмунд Карим Адейеми бе съборен от бранителя на домакините Данило Соарес, само че съдията Саша Щегеман реши, че няма нарушаване. Колегите му от ВАР бяха на същото мнение и не го приканиха да гледа обстановката на видеоповторение.

" Защитникът се хвърля откъм гърба с двата крайници в битката за топката. Той не играе с топката и удря крайници на нападателя, като го събаря. Това е нарушаване и дузпа ", оповестиха в официално съобщение спортната дирекция на немските съдии.

Ден по-късно самият Щегеман призна грешката си. “На терена ме видях добре и реших, че Адейеми преднамерено слага крайници си. Бих се радвал, в случай че от ВАР ме бяха предиздвикали да погледна тази обстановка ”, съобщи реферът пред “Билд ”.

Този пропуск на арбитрите може да повлияе върху битката за купата с Байерн (Мюнхен), тъй като по тази метод вестфалци евентуално прпуснаха да прибавят 2 точки към актива си.

" Днес съдията реши изхода на мача. Пет кръга преди края и поради битката за купата в Германия да не гледаш тази обстановка е несериозно и плахо ", съобщи спортният шеф на Борусия Дортмунд Себастиан Кел.

" За мен има освен дузпа, само че и втори жълт картон и червен за играча на Бохум. Намирам, че това е доста непочтено. Това ни аргументи болежка ", съжали треньорът Един Терзич.

Ако в неделя Байерн надвие Херта (Берлин), Борусия ще отстъпи лидерската позиция на баварците при оставащи четири кръга.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР