От ГЕРБ заплашвали и пристискали избирателите на БСП при вчерашните

...
От ГЕРБ заплашвали и пристискали избирателите на БСП при вчерашните
Коментари Харесай

Лечева: От ГЕРБ заплашваха на изборите в Макреш

От ГЕРБ заплашвали и пристискали гласоподавателите на Българска социалистическа партия при вчерашните локални избори в община Макреш. Това съобщи пред бТВ зам.- ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Весела Лечева.

"Аз бях на вота в община Макреш. Твърдя, че всички сътрудници, които обявиха, че ще поддържат нашия претендент, бяха заплашвани. Ние, с всички сили, успяхме да противодействаме на заканите. Това не може и не трябва да се случва ", съобщи Лечева.

По думите на социалистката в Макреш имало 4 претендента за кмет. Четвъртият претендент имал 120 гласа и намерено декларирал, че ще поддържа претендента на Българска социалистическа партия. "Още от идващия ден имаше позвънявания и закани по телефона. Ние изразихме нашата поддръжка към него. Представям си какво ще бъде след една година, на изборите за локална власт ", отсече Начева и прибавим, че Българска социалистическа партия е осигурявала физическа защита на тези, които са дали своят вот за левицата.

Според Начева извършените частични локални избори в някои обитаеми места били една грозна картина на фона на европредседателството, "заради грубото нарушаване на всички правила и правила, извоювани от българските жители - като свободното право на глас ". По думите ѝ е доста мъчно от София хората да си показват живота в дребните обитаеми места, където хората живеели в непрекъснат боязън. Тя добави още, че тези дребни обитаеми места са подвластни от централната власт. "Това, което се случи през последните седмици, прескочи всевъзможни граници. Затова казахме, че ще желаеме анулиране на тези избори и сезиране на всички европейски институции, отговарящи за правата на хората и върховенството на закона ", съобщи Лечева.

Тя беше безапелационна, че политическата отговорност носи ГЕРБ. Лечева също по този начин е и сигурна, че Цветан Цветанов познава претендентите си за кметове.

По мотив заявката на премиера, че не познавал претендентите, тя отсече, че това е измиване на ръце.

Стана ясно и че регионалните координатори на Българска социалистическа партия са провели взаимно съвещание в централата на партията.

В хода на съвещанието социалистът Кирил Добрев съобщи, че миналите частични изброи в селата Галиче и Беден дават явен сигнали, че ГЕРБ са подготвени на всичко, с цел да не бъдат изхвърлени от властта.

Добрев обяснил на всички за злоупотребите, които са били направени на последния непълен локален избор от ръководещата партия, страха на хората и погазването на правото на глас - 28 години след началото на измененията, пишат от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В рамките на съвещанието социалистите разискали въпроси, свързани с техническата обезпеченост на локалните клубове, връзката сред обособените звена в организациите и методите на взаимоотношение сред обособените области.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР