От ГЕРБ заплашвали и пристискали избирателите на БСП при вчерашните

...
От ГЕРБ заплашвали и пристискали избирателите на БСП при вчерашните
Коментари Харесай

И в Макреш ГЕРБ заплашвали избирателите на БСП, обвинява Весела Лечева

От ГЕРБ заплашвали и пристискали гласоподавателите на Българска социалистическа партия при вчерашните локални избори в община Макреш. Това съобщи пред bTV зам.- ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Весела Лечева.

" Аз бях на вота в община Макреш. Твърдя, че всички сътрудници, които обявиха, че ще поддържат нашия претендент, бяха заплашвани. Ние, с всички сили, успяхме да противодействаме на заканите. Това не може и не трябва да се случва ", съобщи Лечева.

По думите на социалистката в Макреш имало 4 претендента за кмет. Четвъртият претендент имал 120 гласа и намерено декларирал, че ще поддържа претендента на Българска социалистическа партия. " Още от идващия ден имаше позвънявания и закани по телефона. Ние изразихме нашата поддръжка към него. Представям си какво ще бъде след една година, на изборите за локална власт ", отсече Начева и прибавим, че Българска социалистическа партия е осигурявала физическа защита на тези, които са дали своят вот за левицата.

Според Начева извършените частични локални избори в някои обитаеми места били една грозна картина на фона на европредседателството, " поради грубото нарушаване на всички правила и правила, извоювани от българските жители - като свободното право на глас ". По думите ѝ е доста мъчно от София хората да си показват живота в дребните обитаеми места, където хората живеели в непрекъснат боязън.

Тя добави още, че тези дребни обитаеми места са подвластни от централната власт. " Това, което се случи през последните седмици, прескочи всевъзможни граници. Затова казахме, че ще желаеме анулиране на тези избори и сезиране на всички европейски институции, отговарящи за правата на хората и върховенството на закона ", съобщи Лечева.

Тя беше безапелационна, че политическата отговорност носи ГЕРБ. Лечева също по този начин е и сигурна, че Цветан Цветанов познава претендентите си за кметове.

По мотив заявката на премиера, че не познавал претендентите, тя отсече, че това е измиване на ръце.
Стана ясно и че регионалните координатори на Българска социалистическа партия са провели взаимно съвещание в централата на партията.

В хода на съвещанието социалистът Кирил Добрев съобщи, че миналите частични изброи в селата Галиче и Беден дават явен сигнали, че ГЕРБ са подготвени на всичко, с цел да не бъдат изхвърлени от властта.

Добрев обяснил на всички за злоупотребите, които са били направени на последния непълен локален избор от ръководещата партия, страха на хората и погазването на правото на глас - 28 години след началото на измененията, пишат от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В рамките на съвещанието социалистите разискали въпроси, свързани с техническата обезпеченост на локалните клубове, връзката сред обособените звена в организациите и методите на взаимоотношение сред обособените области. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР