От ГЕРБ-СДС започват подредбата от понеделник, като най-вероятно по традиция

...
От ГЕРБ-СДС започват подредбата от понеделник, като най-вероятно по традиция
Коментари Харесай

По предварителна информация на bTV: Кои ще са водачите на листи в София?


От ГЕРБ-СДС стартират подредбата от понеделник, като най-вероятно по традиция ще забележим водачът на партията Бойко Борисов като лидер в 25-ти МИР в София.

По предварителна информация на bTV
Снимка: bTV


Срещу него се чака да се изправи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Новата коалиция на Политическа партия и Демократична България ще изпратят там още веднъж Христо Петров-Хазарта, научи bTV.

Подредбата на листите наподобява най-сложна точно при новото обединяване, там силите се разпределят на база на предходни избори и по този начин от Демократична България ще получат първото място в девет региона.

По предварителна информация на bTV
Снимка: bTV


Това към този момент провокира напрежение в София-област, откакто се чака досегашният лидер Александър Дунчев да е сменен от Атанас Атанас от ДСБ.

Христо Иванов повежда 24 МИР в София, а от Политическа партия ще заложат още веднъж на познатите си претенденти - като да вземем за пример Бойко Рашков в Перник, Даниел Лорер във Варна, Никола Минчев в Пловдив, Андрей Гюров в Благоевград.
По предварителна информация на bTV
Снимка: bTV


С листите си към този момент са подготвени от " Възраждане ", а при Движение за права и свободи тече процедурата за номинации по места. Кандидатите за депутати не постоянно са определящото за изборната победа, споделят политолози.

“Водещо е партийното опълчване и борбата сред двата съществени лагера на политическата сцена и това опълчване е с марките – имената на партиите, а не толкоз с обособени претенденти “, съобщи политологът Стойчо Стойчев.

„ Тези лидерски борби и личностни борби ще се проведат най-силно на локалния избор “, добави политологът Светлин Тачев.

Все отново партиите имат печеливш ход при подредбата на листите.

„ Да заложат на лица, които са одобрявани, допустими от гласоподавателите, тъй като това носи поддръжка “, поучава социологът Геновева Петрова.

„ По-разпознаваеми лица и лица, които притеглят гласоподавателите, т.е. които са по-консенсусни “, добави политолога Светлин Тачев.

Според специалисти наклонността да се залага на потвърдени хора в една област към този момент не е толкоз настояща. Както беше по време на епидемията и лекарите в листите. Експертите чакат по-висока изборна интензивност, само че и по-трудно решение на политическото уравнение след вота.

„ Аз чакам изборната интензивност заради промяната на изборната технология да се възвърне до порядъка на 3 млн. гласа “, сподели Стойчо Стойчев.

„ Неизлъчването на държавно управление и този път би не просто възмутило, само че и провокирало доста мощно публично неодобрение “, добави Геновева Петрова.

След поредицата от вотове- съгласно политолозите това, което желае гласоподавателят, е непоклатимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР