От ГЕРБ разбрахме за номинацията на г-жа Лорер от медиите.

...
От ГЕРБ разбрахме за номинацията на г-жа Лорер от медиите.
Коментари Харесай

ГЕРБ гневни за назначаването на жената на Лорер в ЕИБ: Това е недопустимо, няма да го толерираме

От ГЕРБ разбрахме за номинацията на госпожа Лорер от медиите. Малко по-късно още веднъж от медиите разбрахме за отдръпването й.

Подобни разминавания в връзката сред сътрудници са неприемливи и не бихме ги толерирали отсега нататък.

 

С такава позиция излезе партията на Бойко Борисов във връзка абсурда с назначението на дамата на Даниел Лорер - Виолета за представител на България в Европейска инвестиционна банка.

 

Както към този момент съобщихме, информация за скандално предопределение, което не е в съгласие сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, е била тематика по време на среща в Министерския съвет сред партиите в ръководещото болшинство.

Срещата е трябвало да разиска управническата стратегия и механизма за съгласуваност и взимане на решение.

 

На срещата, която се е провела в късния следобяд, обаче, е издигнат въпроса за това, дали брачната половинка на Даниел Лорер - Виолета Лорер, е назначена за представител в Европейската капиталова банка.

Според хора, взели участие в срещата, нито членове на " Продължаваме промяната ", нито от ГЕРБ са били наясно с въпроса.

От Министерски съвет обявиха, че нямат информация такава среща да се е провеждала.

 

От финансовото министерство прецизираха за Българска национална телевизия, че изборът на представител в Европейската капиталова банка става след решение на Министерски съвет по предложение на финансовото министерство.

 

Такова предложение няма все още. Говорителят на служебното държавно управление на кабинета " Донев " Антон Кутев съобщи, че представител на страната в Европейска инвестиционна банка по тяхно време е била служебният министър на финансите Росица Велкова, само че тя към този момент не съставлява страната, и че те не са издигали кандидатурата на Виолета Лорер.

 

В писмена позиция до Епицентър. бг от ГЕРБ обявиха, че са разбрали за номинацията на госпожа Лорер от медиите. Малко по-късно още веднъж от медиите разбрали за отдръпването ѝ. Подобни разминавания в връзката сред сътрудници са неприемливи и не бихме ги толерирали ", допълват оттова.

 

Новината за Виолета Лорер и влизането ѝ в борда на Европейската капиталова банка от името на България безусловно „ подпали “ обществените мрежи.

 

Едни консуматори честитят възобновената шуробаджанащина, други намерено настояха да бъдат осиновени от фамилия Лорер, а трети дефинираха Асен Василев като министър председател в сянка, който си " работи ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР