От ГЕРБ предлагат от 1 януари да отпадне таванът на

...
От ГЕРБ предлагат от 1 януари да отпадне таванът на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага да отпадне таванът на пенсиите

От ГЕРБ оферират от 1 януари да отпадне таванът на пенсиите, който от октомври тази година е 3400 лева, а по данни на Национален осигурителен институт под 1000 са пенсионерите, които остават лимитирани от този таван.

Предложенията на партиите в Народното събрание за промени в Кодекса на труда, с които да се сътвори механизъм за автоматизирано установяване на минималната заплата, попадат и в по този начин наречения удължителен закон за Държавния бюджет и за бюджетите на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване, оповестява БНР.

Очаква се тази седмица депутатите да го одобряват дефинитивно, като сред първо и второ четене са направени нови оферти, свързани със обществени и пенсионни заплащания, сочи отчетът на бюджетната комисия за второто четене.

Корнелия Нинова и депутати на Българска социалистическа партия вършат предлагането оптималният месечен застрахователен приход от 1 януари следващата година да е 4200 лева Сега тази стойност е 3400.

Левицата предлага още месечното обезщетение за гледане на дете през втората година, което се изплаща от Национален осигурителен институт, да е 850 лева, също от януари.

Асен Василев и депутати от „ Продължаваме промяната “ са внесли сред първо и второ четене на удължителния закон предложение – със единодушието на майката след навършване ан 6-месечна възраст на дететоотпускът за раждане и гледане в остатъка му до 410 дни да може да се употребява и от един от родителите на майката илина бащата, когато работят по трудов контракт.

Друго предложение на Василев и депутати от Политическа партия е за смяна на швейцарското предписание за индексация на пенсиите. Предлага се те да се индексират всяка година от 1 юли с %, еднакъв на по-голямото от 100% от от инфлацията или 100% от растежа на осигурителния приход през миналата година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР