От ГЕРБ планират промени в Наказателния кодекс, който да увеличат

...
От ГЕРБ планират промени в Наказателния кодекс, който да увеличат
Коментари Харесай

От ГЕРБ искат за престъпления при приватизацията давността да е 47 години

От ГЕРБ възнамеряват промени в Наказателния кодекс, който да усилят отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията, от 10 на 47 години, заяви през днешния ден по Българска национална телевизия ръководителят на комисията по правни въпроси в Народното събрание Данаил Кирилов. Той не скри, че това няма да е елементарно, само че от ръководещата партия щели да се поучат от неуспеха с текстовете за унищожаване на отминалостта за закононарушенията по времето на комунистическия режим.

Такива текстове бяха признати през септември 2015 година, само че Конституционният съд ги анулира. Кирилов добави, че в този момент ще се работи " с внимателност и ентусиазъм " и измененията в Наказателния кодекс щели да бъдат съобразени с Конституцията и европейското право.

Кирилов посочи, че към този момент трети ден се работи по подготовката на смяната на текстовете в Наказателен кодекс, касаещи отминалостта при приватизационните покупко-продажби и наказванията за сходни закононарушения. В отговор на въпрос, той разгласи, че въпреки да са минали много години от раздържавяването на главната част от предприятията, осъществено сред 1994 и 1998 година, следи за покупко-продажбите и нередности по тях, могат да се намерят.

Данаил Кирилов сподели още, че прокуратурата е работила обратно във времето по приватизационните покупко-продажби. " Правила е опит да проверява обективно, за какво не е стигала до резултат, това е различен въпрос ", добави той.

Попитан за какво няма присъди, депутатът посочи, че народните представители дават отговор единствено за политическата воля. " Ние би трябвало да подсигуряваме, че няма да изтече отминалостта. Да дадем време на наказателния съд да проверява ", добави ръководителят на правната комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР