От ГЕРБ очаквали публично да бъде изнесена повече информация за

...
От ГЕРБ очаквали публично да бъде изнесена повече информация за
Коментари Харесай

ГЕРБ наблюдава кабинет Орешарски -2, но без парламент

От ГЕРБ очаквали обществено да бъде изнесена повече информация за новите регионални шефове . На брифинг в отговор на представянето им в Министерски съвет ГЕРБ направиха оценката.

" Това е едно възпроизвеждане на държавното управление на Пламен Орешарски , само че тогава имаше настоящ парламент и управляваха втората и третата партия, до момента в който в този момент ръководят третата и четвъртата партия ", очерта Тома Биков .

" Това служебно държавно управление е политическо държавно управление сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Мая Манолова ", посочи Биков. Той не споделя, че това е нелегално, само че настоя да се носи политическа отговорност от служебното държавно управление. ГЕРБ не знаят за какво тази коалиция не била образувана с третия мандат на Българска социалистическа партия . Но очевидно това не се е случило, с концепцията да няма парламент, който да управлява дейностите на държавното управление .

ГЕРБ са обезпокоени за организирането и провеждането на изборите . Не могат да завоюват изборите и първият им инстикт е да посегнат на демократичния избор , уточни Тома Биков. Това, което вижда той, е извънредно притеснително - нещата почнали от ден на ден да бъдат изпускани от надзор, само че Биков се надява да няма безпорядък и да не се случи крушение на изборния ден.

Тома Биков прикани служебното държавно управление да понесе политическа отговорност. Служебното държавно управление е замислено като уредник на изборите, само че сега излиза от тази своя функционалност, трансформира се в участник в предизборната акция и работи за всички партии, които са против ГЕРБ , безапелационен бе Биков.

Христо Гаджев уточни, че измежду служебните министри има членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия . Сред тях Гаджев открои служебния правосъден министър Янаки Стоилов, туристическият министър Стела Балтова, земеделският министър Христо Бозуков, вътрешният министър Бойко Рашков, заместник-социалният министър Надя Клисурска, Иван Кръстев, Явор Гечев и Пламен Славов.

" Българска социалистическа партия е една от партиите, които ръководят сега и не през задния, а през парадния вход влиза в Министерски съвет ", безапелационен бе Христо Гаджев.

Бившият заместник-външен министър Георг Георгиев уточни, че регионалните шефове били заменени, с цел да обезпечат честното осъществяване на изборите. Сред тях Георгиев открои, че всички са от Българска социалистическа партия и един от Мая Манолова за цвят: Николай Шушков, Даниел Делчев, Александър Пандурски, Симеон Василев, Радослав Стойчев, Георги Чалъков. Това са хората, които несъмнено имат принадлежност към Българска социалистическа партия, посочи някогашният зам.-външен министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР