От ГЕРБ казват, че новата ТОЛ-система е пътят на реформата,

...
От ГЕРБ казват, че новата ТОЛ-система е пътят на реформата,
Коментари Харесай

И БСП скочи срещу пороците на тол-системата

От ГЕРБ споделят, че новата ТОЛ-система е пътят на промяната, само че това е образец по какъв начин не би трябвало да се прави, по какъв начин не би трябвало да се вкарва нова система. Те демонстрират по какъв начин се губи доверие в обществото, бизнеса и хората, които би трябвало да съблюдават законите.
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от парламентарната естрада. Той цитира думи на Александър Ненков от ГЕРБ от преди година, когато твърди, че приоритет на държавното управление е ТОЛ-системата да работи от 1 януари 2019 година за леките коли, а от 16 август за останалите и че колкото повече се бавим, толкоз повече доходи ще загубим.

„ Тогава ни излъгаха от тази естрада. Сега го вършат още веднъж и отсрочват с още 6 месеца. Къде отидоха тези 1 милиарда доходи, които ръководещите чакаха за 2019 година? “, попита той и разяснява, че според на коя седалка се вози в джипа министър Нанков дава обещание от 700 млн. лева до 1.2 милиарда лева

Днес стана ясно, че против АПИ и Министерство на регионалното развитие и метода, по който се вкарва тол-системата са импортирани сигнали в Европейска комисия и Прокуратурата от компанията " Телетол ", чиито контракт за снабдител на тол-услуги беше преустановен малко след подписването му.

„ Системата за въвеждане на ТОЛ-системата е като системата на ръководство на държавата”. Това съобщи националният представител от ПГ на левицата Дора Янкова. „ За огромно страдание, ръководещите, в 4 годишния интервал откогато тя се вкарва, не бяха откровени с българските жители и с превозвачите за спомагателните финансови тежести ", изясни тя. Според нея ще има повишаване на превоза за жители и за прекосяването на вътрешни товари. Но от тежкотоварните транспорти, които минават през страната, ще загубим стотици милиони.

„ Защо трябваше да се изхарчат 200 млн. лева за нещо, което коства 20 млн. лева? “, попита още Георги Свиленски. Според него най-добре е употребата да бъде от държавно дружество. „ Сега се приказва за изваждане на действия към частни субекти. 7% ще бъде комисионата, която ще се дава на някой, вместо тези пари да отидат за ремонт и рехабилитация на българските пътища. Комисионите са обичана тематика на ръководещите и където може, би трябвало да се прокарат “, разяснява той. Народният представител акцентира, че се отсрочва тестовият интервал, който е трябвало да завърши на 16 август и системата да започва. „ Кой носи отговорност и ще заплати ли неустойки? Не сме чули причини за какво не е завършил и за какво чак в този момент се вкарва “, безапелационен е зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Държавата ще загуби над 300 млн. лева до старта на ТОЛ-системата”. Това съобщи секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев. Той напомни, че през 2017г. министър председателят Борисов е заплашил, че страната сама ще построи ТОЛ-системата, в случай че не успее най-сетне да връчи поръчката за построяването й. Социалистът изясни, че съгласно депутати от ГЕРБ системата събирала от санкции 30 хиляди лева дневно, а съгласно зам.-министър Нанков всеки ден, в който не работи системата, страна губи 1,5 млн. лева „ Кой носи отговорността за тези пари от пропуснати изгоди?”, попита той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР