От ФИФА са започнали разследване срещу футболните федерации на Аржентина

...
От ФИФА са започнали разследване срещу футболните федерации на Аржентина
Коментари Харесай

ФИФА започна разследване срещу Аржентина и Нидерландия

От ФИФА са почнали следствие против футболните федерации на Аржентина и Нидерландия след 1/4-финала посред им на Мондиал 2022, от който “гаучосите ” излязоха като спечелили след осъществяване на дузпи. Причината е непристойното държание на някои играчи на двата тима, без да се загатват съответни имена.

“Дисциплинарната комисия на ФИФА стартира следствие против Аржентинската футболна асоциация за вероятни нарушавания на член 12 (за непристойно държание на футболисти и публични лица) и член 16 (за реда и сигурността на мачовете) от Дисциплинарния устав на ФИФА по време на мача сред Нидерландия и Аржентина от Световното състезание на 9 декември. Освен това Дисциплинарната комисия на ФИФА стартира следствие против Нидерландската футболна федерация за вероятни нарушавания на член 12 на Дисциплинарния устав на ФИФА във връзка с същия мач ”, написа в известието на международната централа.

Според аржентинските медии вероятните разследвани играчи на “Албиселесте ” са капитанът Лионел Меси, Леандро Паредес и Емилиано Мартинес. Паредес провокира меле сред двата тима защото малко преди края на постоянното време запрати топка към пейката на противниковия лагер. Меси и Мартинес пък се изрекоха срещу съдията Антонио Матеу Лаос след края на дуела. Също по този начин след своя гол Меси се израдва пред Луис ван Гаал и неговия щаб, а в изявление след срещата обиди Ваут Вегхорст. Мартинес също беше уловен от камерите по какъв начин употребява нецензурни думи против някой от съперниковия отбор след дузпите. Вегхорст и Дензъл Дъмфрис пък предизвикаха противниковите играчи преди техните осъществявания от бялата точка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР