От ФИФА отново демонстрираха уважение към легендата на българския футбол

...
От ФИФА отново демонстрираха уважение към легендата на българския футбол
Коментари Харесай

Христо Стоичков връчи приза за треньор №1 при жените

От ФИФА още веднъж демонстрираха почитание към легендата на българския футбол Христо Стоичков. Камата бе част от церемонията на централата за връчването на премиите The Best. Носителят на " Златната топка " за 1994-а бе измежду легендите, определени от централата да излязат на сцената, с цел да връчат разнообразни награди. По двама индивида връчваха всяка премия, а Стоичков бе в компанията на някогашната треньорка на Съединени американски щати Джил Елис.

Камата връчи на треньорката на женския народен отбор на Англия Сарина Вигман наградата за треньор №1 при дамите, откакто завоюва eвропейската купа с тима на Англия. Другите две номинирани дами бяха Пия Сундхаге (Швеция) и Соня Бомпастор (Лион, Франция), спечелила женската Шампионска лига.

" Откакто се помня, обичам футбола. Винаги съм желала да реализира триумфи, борила съм се за това всеки ден, всяка минута. Благодаря на фамилията и околните ми хора ", съобщи победителката от трибуната.

Мери Ърпс (Англия) е вратарка номер 1 при дамите за 2022-а, пази на Манчестър Юнайтед и Англия, премията й беше връчена от Дидие Дрогба. Емилиано Мартинес, който имаше голям принос за международната купа на Аржентина, беше избран за вратар номер 1 при мъжете. Негови подгласници останаха Ясин Буну (Мароко) и Тибо Куртоа (Белгия). Наградата му беше връчена от Жулио Сезар и Ениола Алуку, която персонално му връчи купата.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР