От ФИФА официално обявиха крайните резултати в класацията за най-добър

...
От ФИФА официално обявиха крайните резултати в класацията за най-добър
Коментари Харесай

Ето как гласуваха Меси и Роналдо за футболист на 2020 година

От ФИФА публично оповестиха крайните резултати в класацията за най-хубав футболист за 2020 година. Победителят Роберт Левандовски е получил 554 точки от гласовете на националните селекционери и 631 точки от капитаните на националните тимове. Сумарно, полякът е събрал 52 точки за крайното класиране (точките са калкулирани от общия общ брой, който включва и вота на медии и журналисти).

Втори е Кристиано Роналдо с 38 точки. Звездата на Ювентус е получил 186 точки от селекционерите и 259 от капитаните. Лионел Меси се подрежда на трето място с 35 точки (196 т. от треньорите + 207 т. от капитаните).

В качеството си на капитани на своите национални тимове Левандовски, Роналдо и Меси също са дали своят вот в анкетата. Лева е сложил преди всичко някогашния си съотборник в Байерн Тиаго Алкантара, следван от Неймар и Кевин Де Бройне. Роналдо е показал за №1 Левандовски. Португалецът е сложил на второ място Меси, а на трето - Килиан Мбапе. Призовата тройка на Меси пък е включва Неймар, Мбапе и Левандовски.

Любопитното е, че Кристиано за първи път в кариерата си сложи Меси в топ 3, без значение дали в анкетата на ФИФА, или в тази на " France Football " за Златната топка. Това се случва тъкмо в годината, в която аржентинецът не постави CR7 в своята челна тройка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР