От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Един мъдър човек е

...
От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева Един мъдър човек е
Коментари Харесай

Колтуклиева: Слави загуби депутати, но спечели няколко процента рейтинг

От Facebook профила на Соня Колтуклиева
Един умен човек е споделил по този начин: който е подготвен да изясни всичко с парѝ, значи е подготвен да направи всичко за парѝ!

Затова няма да се причисля към общия хор на обвинителите, че напусналите “Има подобен народ ” са се продали за милионите на олигарсите, подкрепящи държавното управление.

Ето моята визия за събитията.

Отвращавам се от клозетната вакханалия на сценариста Тошко и мръсната му уста, досадни са ми крясъците: “мутра ” и “мафия ”. Да ви светна - това беше настоящо в сбирка “Лято 2020 ”, към този момент е измърляно като вехта хавлиена забрадка, с която забърсват плочките в банята на остаряла панѐлка.

Шестимата, взривили Има Такъв Народ от вътрешната страна, не са герои, както желае да ги изкара Киро, тъй като по този начин му изнася. Навярно на тях просто им е писнало. Писнало им е да бъдат подценявани, изолирани, недооценени и командвани през Facebook.

Когато през есента на 2021 година започнах моята епистоларна поредност: “Соня Колтуклиева към Станислав Трифонов: Слави, събудѝ се, осъзнай се, разгневѝ се! ”, първото ми задочно писмо до новия политик съдържаше съвет: да разграничи шоуто от политиката; да не бърка жанровете като мил-маш, полят с боза; да дръпне обратно сценаристите и да даде естрада на специалистите. Да, Тошко е занимателен за всеобщата аудитория, даже съществени издания се захласват от бруталните му словесни фойерверки, само че това трябваше да бъде единствено газиранат вода към главното меню; следваше да се даде преимущество на депутатите с експертиза - те са мастър шефс на парламентарната група. Не го стори. И ги обиди. Защото, когато стане напечено, таман те вадят кестените от огъня.

Аз разбирам Слави. И му съчувствам. Господ здраве да му дава! Партията си е партия, обаче - тя желае водач, който е “на терен ”. Затова добродушно посъветвах Слави да се отдръпна като настоящ ръководител, да влезе в ролята на почетен председател; да упълномощи някой млад, деятелен, съдбоносен, мъж или жена, от своите хора за менажиране на партията.

Още от април 2021 година ПГ на Има Такъв Народ няма влиятелен, парламентарно зрял, диалогичен, еластичен ръководител. Бившата седесарка Виктория Василева няма нито маниер, нито качества да бъде лидер на група от разнообразни персони, характери, упоритости и жанр на изява.

Напоследък ми стана известно, че щабът от кв. ”Левски ” й е възлагал секретни задания на “вербовчик под прикритие ”: тя се е преструвала на недоволна: уговаряла депутати от Има Такъв Народ за плана на Стефан Янев, а по-сетне и за поддръжка на Кирил Петков и след това докладвала на Шефа кой по какъв начин се е държа̀л.

Като виждам, Виктория е родѐна за ролята на къртица, наподобява й. Обаче нейното си е аморално и подло, както и да го погледнеш.

Сега узнавам и за една знаменателна среща на ПГ на Има Такъв Народ в 8:45 на 20 май. Тогава Тошко е оповестил: Дългия желае да знае кой би подкрепил концепцията за овакантяване на обединението. Всички дали своят вот “за ”, единствено Георги Георгиев дал своя вот “против ”. И оттук-насетне почнали потайните срещи и размириците…

На 8 юни, когато Слави трагично отдръпна министрите си от съвещание на Министерския съвет и след това разгласи формалното овакантяване на обединението, народните представители са били сюрпризирани, само че не напълно.

Обидно е за тези хора, преборили се за мандатите си в 3 акции - една след друга - през 2021 година, да научават какво се случва в Има Такъв Народ от приятели-журналисти. Не е редно. Не се прави по този начин.

Не одобрявам доводите на напусналите, че министър Караджов не назначил този или оня, не сменил “лошите ” с “добри ” във ВиК сдруженията, та по тази причина му се противопоставят; депутатите не трябва да бъдат кадровици, въпреки че някои от тях единствено това вършат, от години. Кофти традиция.

В петък вечер, след конференциите на ИТН-дисиденти, ИТН-център и Кирил Петков, Слави е събрал парламентарната група и дълго са дискутирали обстановката. Това трябваше да стане мноооого по-рано! Защото народните представители не са му изполичари, не са му крепостни селяни, дори не са му събеседници в студиото. Слави не щадеше тяхното достолепие. Факт.

След днешната подписка със 120 подписа за оставката на Николай Минчев, бройте държавното управление за паднало след вота на съмнение. Напусналите Има Такъв Народ просто се разпалиха късно и се качиха на потъващия транспортен съд прѐзглава. Те си знаят най-добре. Това, което на мен ми идва мислено е, че Радостин Василев няма да потопѝ “Има подобен народ ”, само че може да спасѝ “Продъкжаваме смяната ”, в случай че я оглавѝ. Екзотична концепция, може би. Но, колкото и да наподобява ненадейно, той е единственият, който може да събере отломките и да прекара “Продължаваме смяната ” до пленарната зала на задаващите се предварителни избори. Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев и Лорерите следва да минат на втори проект, в случай че още им се играе на политика. Отливът на гласоподаватели е стремглав, само че не е съдбовен за 4-те %, тъй като са минали единствено 7 месеца от вота на 14 ноември 2021 година, та чисто психически последователите им няма да желаят да се примирят с цялостно проваляне.

 Слави загуби депутати, само че завоюва няколко % рейтинг. Предвиждам, че “Има подобен народ ” още веднъж ще взе участие в управническа коалиция.

…Дано Слави си е научил уроците от тази рецесия. И нека спре машината за гнусни словоблудства.От това никой не печели, губи политиката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР