От Фейсбук профила на Полина Паунова Как Кирил Петков превежда

...
От Фейсбук профила на Полина Паунова Как Кирил Петков превежда
Коментари Харесай

Кирил Петков превежда думите на Борисов и Пеевски, ПП променят заглавия в „свободни“ медии

От Facebook профила на Полина Паунова

Как Кирил Петков превежда какво са споделили Борисов и Пеевски и… малко последователност по обстоятелствата:

На 20 септември Атанас Атанасов (ДСБ) подава оставка от комисията за надзор над службите в Народното събрание. Мотивът му е, че Борисов неодобрява промяната, на бранш “Сигурност ”. Реформата е един от шестте учредения са битие на кабинета “Денков-Габриел ”. Важно конкретизиране: Атанас Атанасов упорства за тази промяна от дълго време.  А в тази сглобка, настройка или както там му викаме - точно той дава отговор за тази промяна.

На 20 септември Делян Пеевски дава сигнал, че Движение за права и свободи няма да поддържа промяната, зад която смятаха да застанат (това е заявено по-рано).

На 20 септември пред бТВ Христо Иванов споделя, че точно Атанасов е обсъждал промяната с Борисов.  После внезапно Борисов се отметнал.

На 21 септември: Борисов и Пеевски отмахват промяната за след края на войната в Украйна.  Иначе и двете партии - и ГЕРБ, и Движение за права и свободи също са за “мащабна промяна на службите ”.

На 23 септември Кирил Петков дава изявление в Нова телевизия.  Хората си почиват, не го гледат. А вечерта четат какво е споделил. 

Свободна Европа оповестява: “Кирил Петков се съгласи с Борисов и Пеевски, че не е добър миг за промяна на службите ”. Дневник оповестява: “Кирил Петков е склонен с ГЕРБ и Движение за права и свободи за препоръчаната от Атанасов промяна на службите ”.

Поствам заглавието на Свободна Европа.  След малко фактор от Политическа партия ми написа да “прочети отново публикацията в този момент ”. Отварям, заглавието е друго: “Кирил Петков приканва за големи промени на службите ”. ДАНС мина в самоотбрана ”.

Сега, дано забележим какво споделя Кирил Петков. Пускам си Нова.  Чувам, че прави превод в ефир какво са споделили и какво не Борисов и Пеевски.

23.09.23, Нова телевизия:

“Кирил Петков: Генерал Атанасов постави, по този начин, предложение за голяма промяна. В този миг ГЕРБ отхвърли този вид промяна. Но в този момент би трябвало да се върнем назад и да кажем: вижте, в случай че не е този вид промяна, само че промяна би трябвало и дайте да намерим консенсус по какъв начин тази промяна да се случи. И моята вяра е, че по същият бодлив и сложен път ще достигнем до един резултат, който първичните позиции не са идентични. 

Водещ: …г-н Пеевски и господин Борисов споделиха “реформа на службите би трябвало да има откакто свърши войната ”. Войната може да свърши след години. Това значи, че и промяната в службите ще пристигна след години?

Кирил Петков: Не. Това, което те споделиха е, че сливането на двете служби би трябвало да се случи след, в края на войната. Защото сега военното разузнаване е нужна в тази си форма за… по време на войната и е рисково да се размества там. Но това не значи, че в самите структури на службите не можем да създадем промяна.Само да ви дам образец - сега има 2200, нещо от този жанр, брой чиновници в ДАНС. Разпределени са по чудноват метод. Архи.. остарял метод, съгласно мен. И няма ясни способи за оценяване на обособените чиновници - какъв брой са ефикасни и какъв брой не са. Има много индивидуален фактор в тяхната оценка. Ние това, което желаеме - не става дума за един или различен - желаеме тези служби да имат отчетност, да имат ясно сложени цели, тези цели да се правят оценка и тези цели като се правят оценка да стигат до самостоятелните чиновници в тези служби и хората, които са най-хубавите да бъдат промотирани, а не тези които са били най-политически угодни или са взаимодействали с недържавни органи.

Водещ: Т.е. Да има промяна, само че не промяната на ген. Атанасов?

Кирил Петков: Аз мисля, че военачалник Атанасов продължава да има доста ясни цели и хрумвания за промените. Да, може да не е тъкмо обединение, само че сигурно голямо възобновяване в самите служби би трябвало да се случи. ”

***

Реформата, планувана в бранш сигурност не е загадка, описахме я в “Капитал ” - текстът е от петък, всеки може да си го откри. В това число с избраните от Атанас Атанасов периоди, в които да се извърши, с модернизирането на Съвета по сигурността и тн.  И с причините за всичко това.  Но тази промяна е замислена да стартира със сливането на най-общо казано цивилно и военно разузнаване. Целта е пречистване на тоя зверилник.   Затова и преосмислянето на бранш “Сигурност ” беше в целите на ПП-ДБ, а оттова и на държавното управление. 

Та, по обстоятелствата:

Атанас Атанасов подаде оставка, с цел да осветли саботажа на един от шестте целта на кабинета. 

Борисов и Пеевски споделиха, че и те са за промяна, но различен път.  “Татко ще ми купи колело, но различен път ”.

Очевидно ще стане каквото споделят Пеевски и Борисов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР