От Фейсбук профила на Петко СимеоновПрестанах да следя българските новини.Разбрах,

...
От Фейсбук профила на Петко СимеоновПрестанах да следя българските новини.Разбрах,
Коментари Харесай

Петко Симеонов: Програмата на протестите е изпълнена, премахнати са двете пречки пред развитието на страната и сега…

От Facebook профила на Петко Симеонов

Престанах да проследявам българските вести.

Разбрах, че Иван Гешев е уволнен, а зная, че Бойко Борисов не е министър председател, значи програмата на митингите и всенародните въстания от 20-а и 21-ва година е изпълнена в първата си част, отстранени са двете спънки пред развиването на страната и в този момент се вихри - ръководството по най-правилния метод! Нали по този начин беше? " Да се махнат тия, пък след това все ще се подреди ".

Тъй.

Понеже не проследявам новините, това проличава и от въпросите ми, желая да запитам: Докъде стигна строителството на " Хемус "? Как върви построяването на тунела, дето спираше завършването на автомагистрала " Струма "? Отпочнаха ли довършителните работи по автомагистралата от София до Калотина? Как върви тунелът под Шипка? Докъде стигна проектирането на тунела Петрохан? Какво става със скоростния път Ботевград-Видин?

Какво е ситуацията с автомагистралата Русе-Велико Търново? Как върви автомагистралата Русе-Свиленград? А Русе-София? Какво става с построяването на втория мост при Русе? Колко моста над Дунав ще строи държавното управление? А какъв брой тунела ще прави през Стара планина и къде? И въпреки всичко - какво става с автомагистралата София-Гюешево? Докъде стигна разширението на автомагистрала Тракия в сектора София-Пловдив, за което се говореше още при Симеон Дянков като финминистър? Нещо чува ли се за кулоар 8?

Какво се прави по модернизацията на жп мрежата? Започна ли строителството на скоростния път София-Бургас? Навлязоха ли в планова фаза скоростните пътища София-Белград, София-Истанбул, София-Букурещ, София-Солун-Атина, София-Скопие-Тирана? Обновява ли се преносимият жп състав? Как върви съгласуването на нашето жп разписание с жп разписанията на прилежащите страни? България взе участие ли в основаването на общоевропейско жп разписание?  

Питам първо за пътищата, тъй като не мога да си показва, че ще имаме проатлантическо държавно управление, без да се построява инфраструктурата, която ще ни прави физически принадлежащи или не към Европейски Съюз и НАТО. Няма по какъв начин това държавно управление на същинската смяна да не знае, че без инфраструктура няма стопанска система, няма развиване, няма вложения, няма защита...

Не запитвам за всички заболели места на пътната мрежа, както и за пристанищата и летищата, за положението на контролно-пропусквателен пункт, митниците, жп - аеро- и автогарите, за летищата, включително аварийните...

Засега ще си спестя другите въпроси.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР