От Фейсбук профила на журналистът Иво НикодимовТова на снимките са

...
От Фейсбук профила на журналистът Иво НикодимовТова на снимките са
Коментари Харесай

Иво Никодимов показа огромен терен във Варна продаден от Масларова на руснаците на безценица

От Facebook профила на журналистът Иво Никодимов

Това на фотосите са 80 дка. българска земя, т.е. някогашна българска земя. Това райско кътче се намира до устието на река Камчия, на към 20 - 30 км. южно от Варна. През 2008 година тази земя е продадена на държавното управление на Москва (сделката е подписана със " СОК Камчия " ЕАД, чийто едноличен притежател е Департаментът по имуществото на град Москва).

Общата повърхност е 873 215 кв.м, а цената на договорката е приблизително 9.72 лева на кв.м. Договорът за строителството на комплекса е подписан от Емилия Масларова, министър на труда и обществената политика по това време. Одобрен е от държавното управление с министър председател Сергей Станишев. В Борда на шефовете на " СОК Камчия " ЕАД пък е Станка Шопова, някогашен първи секретар на Централен комитет на ДКМС до декември 1989 година

След договорката със земята на тази антипазарна цена Шопова даже става прредседател на Борда на шефовете на " СОК Камчия " ЕАД. Към момента, в който българското държавно управление с министър председател Сергей Станишев продава тази земя на цена 9.72 лева на кв.м. - пазарната стойност на терените в региона е няколкостотин евро на кв.м.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР