От Федерацията на ционистите в България разпространиха позиция, в която

...
От Федерацията на ционистите в България разпространиха позиция, в която
Коментари Харесай

Израелският експерт не се е месил в следствието, казват от Федерацията на ционистите в България

От Федерацията на ционистите в България разпространиха позиция, в която се споделя, че израелският специалист не се е месил в следствието на случая с Иван Гешев.

На 1 май 2023 година по покана на Федерацията на ционистите в България, на публично посещаване в София дойде бележит израелски специалист по анти-тероризъм, чието име и служба не можем да съобщим, заради основание за сигурност, написа в писмо на организацията.

Те отхвърлят това да името, което се тиражира от някои медии.

Целта на визитата била среща членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на Държавата Израел.

Израелският специалист имал среща с Ясен Тодоров, като задачата на срещата била да се разиска изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел.

Група от чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент е била на подобен семинар през 2020 година, като през тази година се е възнамерявало разширение на групата със чиновници от Прокуратурата, Национална следствена служба и структурите по сигурността на Столична община.

Категорично осъждаме всевъзможни опити за внушения и спекулации за противозаконна интервенция в работата на правоприлагащите органи или каквато и да било друга връзка на израелския специалист със случилите се по това време в страната ни събития. Федерацията на ционистите в България не е страна и няма нищо общо с тези процеси, като молим към способените органи да извършат нужното следствие и по законов ред да огласят обстоятелствата по случая, показват от организацията.

 

Етикети: евреипосещение
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР