От експлозията на магистралата в Болоня са пострадали общо 8

...
От експлозията на магистралата в Болоня са пострадали общо 8
Коментари Харесай

Осем български ученици са сред пострадалите след експлозията в Болоня

От детонацията на автомагистралата в Болоня са потърпевши общо 8 възпитаници от професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров " в град Силистра, оповестява БНР.

Децата са пристигнали в Италия на 2-и август по линията на европейска стратегия с престояване до края на месеца. Петима от тях са изписани, останалите трима са в лечебни заведения с обгаряния.

В специфичен диалог за БНР, почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини изясни, че учениците са вървели пешком по една улица не надалеч от мястото на двойната детонация, провокирана от камиона-цистерна. Ефектът от нея – ударна вълна и летящи горящи предмети са станали причина осем от тях да пострадат - всички с обгаряния. След прегледи в разнообразни лечебни заведения, петима от тях са изписани. Останалите трима са в по-сериозно положение.

Момче с обгаряния на долните крака е настанено в съответното поделение в болничното заведение в Чезена. Други двама възпитаници са в болничното заведение "Бел Ария " в Болоня, на които ще бъдат направени пластични интервенции. Почетният консул на България за област Емилия-Романя Франко Кастелини посочи, че поставя всички старания на децата да бъдат предоставени всички нужни грижи и следи от близо тяхното положение.

Експлозията на автомагистралата край квартала "Борго Панигале " на Болоня стана, откакто цистерна с избухлив товар връхлетя върху редица от спрели транспортни средства. Взривът беше последван от още по-мощна детонация, от която се срути част от моста на автомагистралата. Възпламениха се колите на представителни магазини за продажба на коли, ударната вълна изпочупи прозорците на жилища и магазини, а хората бяха евакуирани.

По последна информация на италианските медии при детонацията е умрял един човек, ранени са над 70.

Допълнителна информация може да бъде получена на дежурния телефон на Генералното ни консулство: 00393337826043.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР