От екипа на мащабната копродукция “Турандот на Държавна опера -

...
От екипа на мащабната копродукция “Турандот на Държавна опера -
Коментари Харесай

Примата Цветелина Василева дебютира в "Турандот"

От екипа на огромната копродукция “Турандот ” на Държавна опера - Варна и " ПармаОперФест " оповестиха нов солист за премиерата в зала 1 на НДК на 9 март. Оперната прима Цветелина Василева одобри ролята на китайската принцеса Турандот, откакто уредниците избраха да подсигуряват спокойствието на публиката и отсрочат гостуването на италианското сопрано Сузана Бранкини.

Вратите към интернационалната сцена се отварят за българката, след като рецензията я дефинира за най-голямото оперно изобретение на интернационалния фестивал в Уексфорд, Ирландия. " Василева има мощен, мощно съсредоточен глас и динамично наличие на сцената, които автоматизирано я трансформират в международна звезда, още преди да е изпяла до дъно първата фраза ", пише английската преса след представянето й в лондонската зала  " Ковънт Гардън ".

„ Турандот “ е последната опера на Джакомо Пучини, основана по едноименната пиеса на Карло Гоци. По повеля на самия композитор, тя е довършена след гибелта му от неговия ученик Франко Алфано. Знаковата  “Nessun Dorma ”, в осъществяване на Калаф, е eдна от най-въздействащите арии в историята оперното изкуство. На сцената в зала 1 на НДК ще я извърши тенорът Иван Момиров. В ролята на Лиу, както бе и на министър председателите в Парма и Варна, ще се превъплъти солистката на Варненската опера Илина Михайлова. Тя е единствената певица, която легендата Хосе Карерас предложения за бенефисния си концерт в София и Атина през 2019 година

Още солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера - Варна, както и млади гении от Варненската детско-юношеска опера ще се включат в огромния театър под диригентската палка на Найден Тодоров. Режисьорската идея е на Кузман Попов и Еди Ловалио. 

Билети за " Турандот " в зала 1 на НДК се продават в билетния център на двореца и в мрежата на " Ивентим ", на цени сред 20 и 60 лева. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР