От една страна виждам неща, които те повтарят и са

...
От една страна виждам неща, които те повтарят и са
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Лошо! Парламентът ни трябва да преосмисли решението за енергетиката заради ЕС

" От една страна виждам неща, които те повтарят и са прави, че служебното държавно управление не е направило, въпреки това - укор, че служебното държавно управление не е задвижило ПВУ внезапно се трансформира в опит кабинетът да каже на Народното събрание, че би трябвало да си промени решението, тъй като на Европейски Съюз не му харесва. Всичко това основава у мен чувството за лека променчивост ", уточни тя.

 

Служебните държавни управления не могат да обвързват страната с трайни стопански и политически задължения, тъй като зад тях не стои парламент, изрече мнение тя.

 

" Служебното държавно управление е сключвало някакви контракти, които са над рамките на неговите пълномощия и то евентуално по някакъв метод в този момент постанова новото държавно управление да взима други ограничения. Личи си една раздразнителност и напрежение в тези, които дадоха вчерашната конференция. Това идва по 2 линии - едната линия е в действителност някакви дейности на служебното държавно управление, които не са били в унисон със замислите на това държавно управление, другата част обаче идва от задължения, които самите политици от актуалното държавно управление са поели, а в този момент дават мощен обратно.

Според нея се търсят причини в поддръжка на смяна в Конституцията за унищожаване на статута на служебното държавно управление. Тя счита, че такива причини съществуват, не тъй като обаче служебните държавни управления работят зле.

" Българската Конституция не е замислила, че ще има толкоз дълго време опция, дадена в нея, да ръководят служебни кабинети без парламент. Когато един сужебен кабинет, който няма мандат за дълго ръководство и зад който не стои политическа стратегия, подпише 13-годишен контракт, това постоянно провокира подозрения.  Има проблем с актуалната политическа действителност. Трябва да се направи такава смяна на Конституцията, която да даде опция служебните държавни управления да бъдат следени от Народно събрание ", изясни Дамянова.

 

По думите й Конституцията не е планувала ограничавания в дейностите на служебните държавни управления, които следва да има.

Според нея е непочтено да представяш промени в Конституцията през смяна на националния празник.

Трябва да се създадат политически взаимни отстъпки по този начин щото България да има законно определено от Народно събрание държавно управление и виждам старания в кабинета Денков - Габриел те да осъществят програмата, разяснява Дамянова.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР