От една страна сме наясно, че постоянно се появяват нови

...
От една страна сме наясно, че постоянно се появяват нови
Коментари Харесай

Лесният метод, с който можем да контролираме гнева си

От една страна сме наясно, че непрекъснато се появяват нови психически концепции, чиято цел е да решат действителни или не толкоз основни проблеми на човешката душeвност. От друга обаче сме наясно, че от ден на ден хора се борят с ментални проблеми, а решаването им е от голяма важност за цялостното здраве на обществото.

Затова няма по какъв начин да не обърнем внимание на метода HALT.

Съкращението идва от британските думи  " гладен ", " сърдит ", " уединен " и " изтощен " - hungry, angry, lonely, tired. И обяснението, че в случай че сме в някое/някои от тези положения, сме склонни да взимаме погрешни и извънредно прочувствени решение в всекидневието си.
 Снимка 563758
 

" Идеята е да си помогнем в идентифицирането на тези положения, когато сме на път да предприемем някакво отрицателно деяние, и вместо това да се опитаме да се оправим със скрития проблем ", разяснява общественият служащ и експерт по зависимости Касондра Глен пред Well + Good.

Тя разяснява, че техниката HALT идва от работа с наркозависими, само че елементарно може да се употребява в елементарни житейски обстановки, в които да съумяваме да направляваме страстите си, когато разберем, че дейностите ни са подбудени от апетит, гняв, самотност или отмалялост.
 Снимка 485952
 

Най-простият съвет е да си зададем въпроса поради какво тъкмо не се усещаме изцяло ОК в момента. Най-вероятно ще стигнем до отговор, обвързван с някое от горните четири положения. От Well + Good споделят, че HALT е най-ефикасен за хора, които имат проблеми с контрола на гнева, подложените на продължителен стрес, двойки с нехармонична връзка, както и хора, борещи се със зависимости.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР