От една страна са ПП, ДБ и силите, които искат

...
От една страна са ПП, ДБ и силите, които искат
Коментари Харесай

Аламанов: Ниската избирателна активност не е функция на машините, а на отвращението от политическите сили

„ От една страна са Политическа партия, Демократична България и силите, които желаят смяна в досегашната система. От другата е Бойко Борисов, който сподели, че ще приказва с Изпълнителното бюро на ГЕРБ и ще изиска опция за водене на договаряния за вероятно сформиране на държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Става дума за осветляване и вдишване на политическа отговорност “.

 

Аламанов счита, че обстановката е много притеснителна, освен поради войната, която се води в Украйна и останалите рецесии по света, само че и поради мощното напрежение в обществото у нас.

 

„ Ако партиите желаят да привлекат хората, които не гласоподават, явно би трябвало да подходят друго. Но и самите хора би трябвало да схванат, че цупенето в ъгъла не води до нищо градивно. Управление ще има, по този начин или другояче.

 

Неучастието в изборите значи оставане на твърдите партийни ядра. И в случай че има някакъв корпоративен или платен избор, той ще дефинира и бъдещето на тези, които не гласоподават. Ако отидат и гласоподават, може би ще стане нещо друго.  Човек не може да бъде изтощен от правото да дефинира бъдещето си.

 

Не виждам какво толкоз изморява хората да отидат до урните и да дадат своя избор. Става за 10 минути “.

 

Няма опция за машинно гласоподаване, а за тиктакане по машина, която да изплюе бюлетина и тя да бъде преброена ръчно, посочи още Аламанов.

 

„ Това не е машинно гласоподаване, а потребление на безценен принтер, с цел да се мимикрира все едно, че има машинно гласоподаване “.

 

Ниската интензивност не е функционалност на машините, а на отвращението на хората от политическите сили, заяви той.

 

„ И този парламент беше следващият, от чиято естрада се чу апел да не се приказва като по време на предизборна акция. Избирателите би трябвало да санкционират тези политически сили, като отидат да гласоподават “.

 

Всеки път се учудвам от новите способи, които някои изчезващи политически обединения измислят, с цел да провокират някакво внимание към себе си. Така Аламанов разяснява уведомлението на Има Такъв Народ за провеждането на референдум за привикване на Велико национално заседание и смяната на държавното ни устройство от парламентарна към президентска република.

 

„ Начините, по които в България се желаят референдуми, са значими. Концепцията,че народът не е глупав  и може да се изкаже по всевъзможни тематики е илюзия. Народът не е способен по всевъзможни тематики. Лесно е да се стигне до заблуждение от ловки политически измамници. Хората могат да бъдат подведени доста елементарно “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР