От една седмица се наблюдава активност по отношение на острата

...
От една седмица се наблюдава активност по отношение на острата
Коментари Харесай

Личен лекар: Има неясноти с ваксините, затова са всичките колебания

От една седмица се следи интензивност във връзка с острата заболеваемост, изясни пред доктор Снежина Бакърова, персонален доктор от Смолянско. В нейната процедура за тези дни има диагностицирани десетина случая на Covid зараза. Д-р Бакърова работи в три кабинета и обслужва пациенти от 33 села в района.
В област Смолян са разкрити кабинети за имунизиране, към този момент се ваксинират рискови целеви групи. В подготовката за всеобщата имунизация персоналните лекари ще влязат като съществени реализатори, изясни доктор Бакърова.
„ Не бих споделила, че има доста искащи. На този стадий имам записани към 60 индивида. Колебанието идва от обстоятелството, че към момента има доста неясноти – какъв ще бъде имунитетът след имунизацията, какъв брой ще продължи, коя ваксина да си сложат. Голяма част от хората прекараха и са на изчакване. Тази несигурност идва и от обстоятелството, че е прекомерно доста информацията и то информация изкривена, поднесена от некомпетентни хора, на които не им е работа да разясняват какви са имунизациите, какви са реакциите “, разяснява персоналният доктор в предаването „ Преди всички “.
Личните лекари чакат информация от здравното министерство с точни инструкции кои болести ще бъдат изрично противопоказани за имунизация, кои пациенти могат да бъдат краткотрайно отсрочени или изследвани, къде тъкмо ще се прави имунизацията, уточни Снежина Бакърова. Трябва да има и тъкмо написан логаритъм за деяние при алергични реакции в по-отдалечените места, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР