От две седмици съседите ни в Гърция имат право да

...
От две седмици съседите ни в Гърция имат право да
Коментари Харесай

В Гърция излизат навън само срещу SMS

От две седмици съседите ни в Гърция имат право да напущат домовете си, единствено откакто изискат със известие и получат по същия метод утвърждение и позволение. Всяка причина за излизане отговоря на подобаващ номер, а дистанцията, на което имат право да се отдалечават, е 3 километра от вкъщи им.

SMS, съдържащ цифрата 2, последвана от име и адрес – това би трябвало да направиш, с цел да отидеш до супермаркет в Гърция. И излизаш, единствено откакто си получил утвърждение, предава Нова тв.

„ Отначало беше по-свободно. Призоваваха ни да си седим у дома, да не излизаме доста. След това се появи хубавото време и те се откриха всички гърци на плажовете. Това се видя от управляващите и затвориха плажовете. Първата стъпка беше това. След това започнаха поетапно да затварят всичко “, описа Светлана Енева-Скрилис.

SMS-ите са безвъзмездни. Въвели ги преди две седмици. Като всяко излизане по персонална причина, има съответния номер.

„ Можеш да искаш да отидеш до аптека или на доктор. Можеш да отидеш до супермаркет. Има номер, който е за погребения, кръщенета, които се правят към момента, само че там си има към този момент условия. Има си номер също за родители, които са разграничени и единият родител желае да види детето си. Има за спорт. Спорт и разходка на домакински любим. “, описа още Светлана.

След първичното подценяване на обстановката обаче, споделя Светлана, отговорността, с която по този начин обществените гърци подхождат сега, я изненадва. „ И представителят на държавното управление, и заместник-министърът на гражданската защита споделиха следното - мога да ги изтъквам съвсем тъкмо: " Този Великден ще е друг! Няма да вървим на село, няма да печем агнето си на открито и няма да вървим на черква! " /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР