От две години прокуратурата говорим, че това е един социален

...
От две години прокуратурата говорим, че това е един социален
Коментари Харесай

Главният прокурор определи войната по пътищата като социална епидемия

" От две години прокуратурата приказваме, че това е един обществен проблем. Бих го нарекъл обществена зараза и резултатът е никакъв. Няколко Народното събрание, министри и кой ли още не, се занимаваше с хладилника в държавното жилище, който е държавна благосъстоятелност, с дипломата ми преди 30 години, само че никой не се занимава с действителните проблеми на българските жители ".

Така основният прокурор Иван Гешев разяснява зачестилите случаи на гибел на пътя.

" Къде виждате страна? Може би виждате страна в това, което се е случило нощес още веднъж дрогиран водач с висока скорост умъртви 22-годишно дете към Шумен, второ е с телесна щета. Може би виждаме страна в сгазените служители на реда в Бургас, или може би сътрудника, който беше погубен още веднъж от пийнал водач, или може би за случая на околовръстното ", пита Гешев.

" Прокуратурата като една от дребното постоянни институции в страната, постоянно е била за това, че би трябвало да работи с всички държавни институции, в полза на българските жители и единственият зложелател е престъпността ", съобщи Гешев.

" Ние не робуваме на персонално его, няма персонални, партийни и корпоративни цели, единствените ни цели са да работим за българските жители. Аз нямам проблем да работя с който и да е правосъден министър. Тези неща, които ви споделих, за жалост, не могат да бъдат вменени виновност на едно служебно държавно управление, или на един длъжностен министър, който е за два месеца, или малко повече. Това са тревожни трендове, които са резултат на всичко това, което се случва към нас ", съобщи основният прокурор.

Гешев бе безапелационен, че след закриването на спецправосъдието “наркотици заливат улиците ”.

Нямам терзание какво ще отговори Конституционния съд. Това бе коментарът на Гешев във връзка предлагането на правосъдния министър да бъде сезиран Конституционен съд за пълномощията на основните прокурор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР