От дружеството посочват, че режимното водоподаване се налага във връзка

...
От дружеството посочват, че режимното водоподаване се налага във връзка
Коментари Харесай

Воден режим в Плевен и 10 села на общината до 30 ноември

От сдружението показват, че режимното водоподаване се постанова по отношение на сериозно ниските водни количества, които постъпват от водоснабдителна група " Черни Осъм " и доста намалелия дебит на шахтовите кладенци от водоснабдителни групи " Биволаре ", " Крушовица " и " Долна Митрополия ", написа Българска телеграфна агенция.

Режимът е в действие за Плевен и селата Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Ралево, Тодорово и Ясен. От 7 октомври до 30 ноември водата в тези селища ще бъде спирана за всички консуматори денем от 13:00 до 17:00 ч. и през нощта от 23:00 до 05:00 ч.

Към тази мярка се прибягва в случаите, когато подаваните водни количества не са задоволителни да се обезпечи непрестанно водоснабдяване. При смяна на обстановката режимът може да бъде променян или анулиран, показват още от ВиК - Плевен.

Преди дни Ловчанският митрополит Гавриил и ставрофорен иконом Вениамин Павлов отслужиха молебен за дъжд на водохващането до село Черни Осъм. Молебенът е заради продължителното засушаване и по молба на Данаил Събевски, шеф на " ВиК " АД – Ловеч.

Припомняме, че през летния сезон на воден режим бяха разнообразни селища в област Плевен. Причините, които постановиха тази последна мярка, бяха фрапантно намалелият дебит на водоизточниците, използването на питейна вода не по предопределение, както и трайният дефицит на вода, изключително по високите елементи на обитаемоте места.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР