ОТ ДПС се опитваме да изкараме цялата политическа класа от

...
ОТ ДПС се опитваме да изкараме цялата политическа класа от
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Назрява общата идея за намаляване на ДДС-то в цялата хранителна верига

ОТ Движение за права и свободи се опитваме да изкараме цялата политическа класа от популизма и да стартираме да обсъждаме действителни политики. Една такава е политика е сферата на Данък добавена стойност. Всички политически обединения би трябвало да седнем на кръглата маса и да обсъдим по какъв начин да преминем към друга форма на събиране на налози.

Това сподели в предаването " Плюс минус " по Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай, написа Novini.bg. " Няма защо да ни упрекват в популизъм. Ако предлагането ни за понижаване на Данък добавена стойност беше популистко, щяхме да го създадем преди евроизборите. Дошло е времето всички политици да седнем и да беседваме по тематиката. Един диференциран метод в областта на храните няма да докара до такова разтърсване, което да учуди финансовия министър и той да не знае по какъв начин да реагира. Проблемът при хлебопроизводителите е доста огромен и най-сериозен, само че би трябвало да се стартира от някъде. Вчера срещата с хлебопроизводителите беше близо 2 часа. Назрява общата концепция за понижаване на ДДС-то в цялата хранителна верига. Време е да облекчим онази част от обществото, която към този момент изнемогва. Движение за права и свободи мъчно може да бъде упрекнато в популизъм. За детските градини важи същото, в случай че в действителност желаеме да има действително и качествено обучение, както и да дадем еднакъв старт на всички деца. Ние сме градивна съпротива и съм уверен, че министърът на финансите ще се радва да обсъдим тези тематики ", безапелационен беше Аталай.

" За мен популизъм е тематиката за партийните дотации. Ние не успяхме да разбираем на хората по какъв начин се стига до тези 11 лв. и защо ги употребяват партиите. Разходите, които са нужни за поддържането на една политическа партия, би трябвало да бъдат ясни, открити и сложени на масата. Ако сринем сегашната система, би трябвало да се изясни по какъв начин ще се финансират партиите. За нас, в случай че не е 11 лв. дотацията, тя би трябвало да стане 0 лв. и да минем към американската система - напълно на дарения. За мен е доста по-важно да разбираем на хората защо използваме тези 11 лв.. Можем да предложим партиите, които имат милиони на влогове в банка и са ги натрупали, да ги върнат в бюджета, с цел да се построят с тях детски градини ", разгласи депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР