От доста време флагманите на пазара предлагат безжично зареждане, но

...
От доста време флагманите на пазара предлагат безжично зареждане, но
Коментари Харесай

Безжичното зареждане и защо все още не го използваме толкова


От много време флагманите на пазара оферират безжично зареждане, само че едвам 29% от притежателите на по-нови телефони постоянно употребяват услугата.
 Какво съставлява безжичното зареждане
Какво съставлява безжичното зареждане

Що е то Qi

Една от аргументите е, че доста консуматори не са наясно с услугата - по какъв начин работи тя и съвместима ли е с модела смарт телефон, който имат. По-лесно е просто да си включиш USB-то и да не го мислиш доста.

Истината обаче е, че безжичното зареждане към момента не е толкоз дейно, колкото е стандартното зареждане посредством кабел.
 Снимка 408240

Обикновените адаптери за зареждане са с мощ от най-малко 12 вата, а постоянно и с повече. Безжичните джаджи доближават едвам 7-10 вата в най-хубавия случай, а това прави зареждането много по-бавно.

Някои производители оферират безжични зарядни с повече мощ, само че те са съвместими единствено с други артикули на същия бранд.

Друго стеснение, което безжичната технология към момента не може да избегне, са калъфите за смарт телефон, които попречват прехвърлянето на сила. Все още не са доста тези, които биха носили стъкления си смарт телефон за 2000 лв. без калъф, а да махаш калъфа при всяко зареждане си е чисто наказване.
 Снимка 408237

Безжичното зареждане е подходящ вид, в случай че сме привикнали да зареждаме телефона си единствено нощем, до момента в който спането ни пречи да превъртаме в обществените мрежи.

Но даже и тогава е добре да внимаваме по какъв начин слагаме телефона върху джаджата за зареждане. И най-малкото отклоняване от обозначените оптимални зони за зареждане би ни коствало цялостния заряд на батерията.
 Снимка 408239

На последно, само че не и по значимост, място, е фактът, че устройствата за безжично зареждане костват до пет пъти повече от елементарните. Масовите производители на смарт телефони към момента не намират за нужно да прибавят сходни джаджи в комплектите на новите си телефони и оставят потребителите сами да си ги купят.

Да, но не. Предпочитаме да си употребяваме кабели и да си носим телефоните в калъфчета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР