От днес земеделските стопани ще могат да проверят дали заявените

...
От днес земеделските стопани ще могат да проверят дали заявените
Коментари Харесай

Земеделците могат да подават възражения по специализираните слоеве „Физически блокове и „Площи, допустими за подпомагане”

От през днешния ден земеделските стопани ще могат да ревизират дали декларираните от тях площи попадат напълно или отчасти в обсега на плана на профилирания пласт „ Площи, възможни за подпомагане” за акция 2020. Това оповестиха от пресцентъра на МЗХГ.

Те ще могат да се срещнат и с предварителните резултати от инспекции на заявените площи по отношение на граници и метод на трайно прилагане на физическите блокове, в които попадат площите им. Справките се правят в Система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация ().

Проектът е утвърден със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и е предаден на ДФЗ – РА за осъществяване на кръстосани инспекции, изчисления и погашение на дотации по схеми и ограничения за директни заплащания на повърхност.

При противоречие с посочените данни претендентите могат да подават възражения до министъра на земеделието, храните и горите. Образци на възраженията се генерират автоматизирано до 08 януари 2021 година в това число посредством СЕУ. Кандидатите за подкрепяне с регистрация в системата ще могат да генерират възражения от персоналните си профили в системата, а останалите – от обществената част на СЕУ. Възраженията ще се одобряват в регионалните дирекции „ Земеделие”.

При усложнение в инспекциите на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се извърнат за помощ към регионалните дирекции и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието, храните и горите.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат готови и окончателните профилирани пластове „ Физически блокове “ и „ Площи, възможни за подпомагане” за акция 2020. На базата тази обновена информация Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация ще извърши финалните позволения по схемите и ограниченията на повърхност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР