Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи празника на Българската армия

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи празника на Българската армия
Коментари Харесай

Военноисторическият музей отваря врати на 6 май, черпи с боб чорба

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще означи празника на Българската войска 6 май с вход свободен за гости на непрекъснатата си хронологична и външна експозиция.

От 10.00 до 17.00 ч. свободно могат да бъдат прегледани и краткотрайните изложения „ Армията във време на промени “, „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София “ и до най-новата, отдадена на 20-ата годишнина от участието на България в НАТО.

Специалната стратегия ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.

По обедно време е планувана една от обичаните атракции за дребни и огромни – дегустация на емблематичната фасул супа, готова от боен готвач. Посетителите ще имат опция да видят от близко модерна полева кухня и да се допрян до ежедневния войнишки обичай.

При хубаво време най-любопитните ще могат да влязат в кабините за ръководство на едни от най-знаковите експонати във външната експозиция – вертолети Ми-2, Ми-8 и ракетния комплекс „ Луна-М “.

В празничния ден порти ще отворят и филиалите на НВИМ – Военноморския музей и Парк-музей „ Владислав Варненчик “ във Варна и Музея на авиацията в Крумово, покрай Пловдив.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР