От днес започна монтирането на релсовия път на площад Македония

...
От днес започна монтирането на релсовия път на площад Македония
Коментари Харесай

Започна монтажът на релсовия път на площад Македония

" От през днешния ден стартира монтирането на релсовия път на площад " Македония " в сектора от " Руски монумент " до бул. " Христо Ботев ". Това е част от един от най-големите обекти, по които работим като част от реконструкцията на най-старото трамвайно трасе по бул. " Цар Борис III ".

 

Това заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова, която дружно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов ревизира рекнострукцията на обекта.

Целият сектор в региона на площад " Македония " ще се трансформира в линеен парк, със " зелени " трамвайни линии и места да паркиране по план на френско проектантско бюро.

Фандъкова съобщи, че е поискала от изпълнителя да бъде наситено с служащи, на всички места, където има фронт, да се работи, с цел да се подсигурява спазването на периода. Тя акцентира и, че е засилен контролът на обекта.

" Трябваше да се съобразим с времето, само че дейностите се движат в график. Постоянно се взимат проби от всички вероятни материали от основата, от бетона, с цел да се следи качеството. Материалите се изследват в няколко самостоятелни, упълномощени лаборатории " – каза още столичният кмет.

От идната седмица се чака да стартира монтажът на релсите и при " Пирогов ". Участъкът от Съдебната палата до бул. " Бъктстон " би трябвало да бъде пуснат идната пролет и да стартира работа в идващия сектор от " Бъкстон " до " Княжево ".

Столична община заяви, че продължава работа и на ул. " Алабин ". Работи се и по останалите строителни инфраструктурни обекти като ул. " Тодор Каблешков ", ул. " Шишман ", ул. " Първа българска войска ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР