От днес започна да работи електронен регистър, в който желаещите

...
От днес започна да работи електронен регистър, в който желаещите
Коментари Харесай

Само за час 7000 се записаха онлайн за ваксина срещу Covid-19

От през днешния ден стартира да работи електронен указател, в който искащите могат да си запазят час за слагане на ваксина против Covid-19.

 Само с 4 стъпки и всеки ще може да съобщи час за имунизация онлайн Виж още

Чрез регистъра his.bg в 4 лесни стъпки всеки жител може да резервира час в центровете за имунизация в страната. Системата започва в 17 ч. и единствено за еден час над 7000 искащи са се записали за имунизиране. Регистрацията става на адрес:.

24 часа преди да настъпи часът за имунизация ще получите увещание за определения час и място.

Може да се стигне до обстановка, в която сме избрали ваксина, само че да получим друга. Ако сега няма налични дози от този препарат или по преценка на медиците на място. " В взаимозависимост от вашето физическо положение и съпътстващи болести. Вие може да не сте създали вярната преценка ", разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Системата работи с една седмица напред - опцията за опазване на час ще е най-рано на 11 март в 8.00 часа сутринта. Всеки ще може да си избере час за интервала от 11 до 25 март.

Системата е единствено за имунизационните центрове и не обгръща общопрактикуващите лекари.

Целта на регистъра е да бъде въведен ред и да се избегнат скупчванията пред имунизационните центрове, разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Сайтът на системата може да се претрупа на моменти, обясниха от Министерството на здравеопазването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР