От днес всички смарт продукти на IoT компанията Алтерко Роботикс

...
От днес всички смарт продукти на IoT компанията Алтерко Роботикс
Коментари Харесай

Българската IoT компания Алтерко Роботикс вече приема плащания с биткойни


От през днешния ден всички смарт артикули на IoT компанията Алтерко Роботикс могат да бъдат закупени с криптовалута. Всеки, който има Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, може да купи с тях обичания детски часовник MyKi и продуктите Shelly за автоматизация на дома. За задачата потребителят само би трябвало да избере тази алтернатива на заплащане на http://www.MyKi.watch/.MyKi.watch или или http://www.Shelly.cloud/.Shelly.cloud. Така Алтерко Роботикс става една от първите IoT компании в България, въвели този способ за заплащане.

„ Като новаторска компания ние към този момент предлагаме на нашите клиенти и новаторски метод на заплащане – разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс. – Това ще ни обезпечи опция да получаваме поръчки от целия свят без нужда цената да се конвертира в евро или долари. Потребителите ще могат да употребяват Bitcoin, Bitcoin cash или Litecoin, с цел да създадат покупката си, а напълно скоро ще увеличим и броя на типовете криптовалути, които одобряваме за заплащане. “

По света и в България от ден на ден уеб страници вкарват криптовалутите като разменна финансова единица за артикули и услуги. Стойността на някои от тях записва растеж от над 10 000% през последните месеци. Бързината и сигурността на заплащането са извънредно високи, което е причина за огромния потребителски интерес към тях, както и една от аргументите за решението на Алтерко Роботикс да стартира да приема заплащания с криптовалута.

Въвеждането на новаторския способ за заплащане се чака да спомогне в допълнение за световния напредък на Алтерко Роботикс. Пред последните два месеца на 2017 година компанията завоюва нови пазари със своя топ артикул – детския часовник MyKi. Към момента часовникът се предлага на над 60 пазара, измежду които са Австрия, Дания, Южна Африка, Румъния и Латвия.

MyKi – смарт технология и сигурност за деца

MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предопределени за деца над 4-годишна възраст. Устройствата работят със SIM карта и дават опция на родителите да се свързват с децата си когато и да е и да наблюдават местоположението им през гратис мобилно приложение MyKi Watch. Служат по едно и също време като GPS, GSM и часовник и оказват помощ на родителите да се усещат по-сигурни за сигурността на най-милите си същества. MyKi Watch може да реализира позвънявания до 10 номера, които са заложени от родителя през приложението, да изпраща гласови известия и да получава текстови.

Голямо преимущество на MyKi е, че родителите могат да настройват „ зони за сигурност “, в които нормално се движи детето им. Например, в случай че от 8 до 12 ч. детето би трябвало да е на учебно заведение, а не е, MyKi сигнализира родителя. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да употребява, с цел да се свърже с родител при незабавен случай.

MyKi Touch е най-новият модел детски часовник на Алтерко Роботикс, който разполага с всички преимущества на MyKi Watch и още екстри. MyKi Touch има пъстър сензорен екран, живописно меню за навигация и умна осцилация. Родителят може да настрои от приложението местата и часовете, в които часовникът да работи в режим осцилация. Така детето умерено може да го носи, когато е в учебен час. Технологията за локализация при MyKi Touch е усъвършенствана, като той локализира по до 24 спътника, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е подсилен на 20.

За наслада на малчуганите MyKi Watch е разполагаем в четири цветови комбинации: синьо-зелено, червено-синьо, розово-жълто и черно-червено, а дисплеят е предпазен с гумени предпазители във формата на усмивка. MyKi Touch пък се предлага в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата имат опция да основават и други цветови комбинации. И двата модела имат и EUR1 сертификация, а дисплеят е с OLED осветяване, щадящо очите.

Shelly – умният дом е наличен

Продуктовата линия Shelly – умни устройства за автоматизация на дома, също е разработка на Алтерко Роботикс. Тя е в продажба от лятото на 2017 година и включва главно четири типа устройства: https://shelly.cloud/shop_shelly/

Умната крушка Shelly Bulb употребява единствено 6W, може да свети в 16 милиона цвята по желание на потребителя, а ръководството й става елементарно – през смарт телефон. За да бъде употребена, би трябвало просто да я завиете на мястото на остарялата крушка. Умната крушка може да се включва и изключва сама в избрани часове, както и да следва залеза и изгрева на слънцето по седмичен график.

Умният контакт Shelly Plug още веднъж се ръководи от мобилен телефон и демонстрира в действително време употребяваната сила посредством гратис мобилно приложение. Чрез Shelly Plug може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи самичък след несъмнено заложено време.

Shelly 4Prо e първото Wi-Fi реле в света по своите благоприятни условия, което е пригодено за вграждане непосредствено в електрическото табло. С него може да се ръководят по едно и също време 4 вериги по 2.4 kW. Релето има и екран, на който може да се види потреблението на ток в действително време.

Shelly 2 е най-малкото 2-канално Wi-Fi реле, което разрешава премерване на потреблението на сила. То е толкоз малко, че се събира в конзолата зад ключа за осветяване или контакта на стената. Веднага след монтажа то дава опция да се ръководят две вериги по 8 ампера (1.5 kW) всяка. Shelly 2 има и още една неповторима функционалност – то може да ръководи всяка гаражна врата, щора, перде и всевъзможни електрически мотори.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР